2023-03-07

Viikon kuva - Tervetuloa taas talvi

Viikon kuvana mukavan luminen puu Sulvalla kun oltiin lauantaina lähdössä Simpsiölle laskettelemaan. 
The photo of the week is a nice snowy tree at Silva when we were heading to do some downhill skiing on Saturday.


2023w09 Winter returned


Lapualle oli luvattu iltapäiväksi aurinkoista, mutta pilvet pysyivät paikalla koko päivän. Onneksi ei satanut mitään. 
The weather forecast had some sunny hours but the clouds stayed there all day. Fortunately, it didn't rain anything.


Simpsiö revisited


Tässä evästauolla ennen kuin Katarinan lapsenlapset laskivat paikalle. 
Here we're on the lunch break before Katarina's grandchildren arrived from the hill.


A snack break before grandchildren showed


Sunnuntaina käytiin Elsan kanssa taidekokoelmansa Vaasaan lahjoittaneen Swanljungin keräämistä teoksista kootussa näyttelyssä.
On Sunday we visited the new exhibition with Elsa. The Swanljung collection was donated to Vaasa and these were gathered from it.


Swanljung exhibition


Tämä oli kuulemma yksi lemppareistaan. Oli päässyt kotisäilytykseen, kätevä koko varmasti auttoi asiaa.
This was one of the collector's favorites and it was at his home instead of the normal storage where the other ones were. #sizematters 


One of his favorites


Ja tyylikäs tuoli, mutta siinä ei saanut istua.
A stylish chair, but couldn't sit on it.


A cool chair


Näyttelyn jälkeen otettiin Elsakin mukaan Akropolis-peliin. Tuosta parempi kuvaus täällä, mutta pelissä rakennetaan hankituista paloista eniten pisteitä tuottava kaupunki. Kaikissa väreissä lasketaan aukioiden tähdet ja kerrotaan se saman väristen kortteleiden määrällä (määrään vaikuttaa miten korkealla se on). Eri väreillä on omat rajoituksensa, että niistä saa pisteitä. 
After the exhibition we played two rounds of Akropolis with Elsa. In that game you take a free or paid 3-hexacon-city-block and try to build the most points giving city of those. Every color has both squares with stars and blocks. The points are calculated by the sum of stars multiplied by the number of blocks (being higher counts as several ones). Different colors have their own limitations on when they give points.


Akropolis played


Viikonlopun pääuutuus oli Burgundyn linnat, jota ehdittiin pelata kaksi erää. Tuo on iso veli viime kesänä pelatulle Tuscanyn linnoille ja on tosiaan parempi. Pelissä riittää tekemistä, mutta etenee aika jouhevasti: omalla vuorolla on käytettävissä kaksi noppaa, joiden ohjaamana voi tehdä neljästä eri vaihtoehdosta haluamansa. Omaa aluetta täytetään, tavaroita myydään ja pisteitä kerätään. Hävisin molemmat erät, mutta kivaa oli.  
The main new game of the weekend was The Castles of Burgundy. That's the older brother of The Castles of Tuscany we played last Summer (and this one clearly is a better one). A lot to do but the playing goes smoothly as there's only four actions to choose for each of two dice that direct where you can do those actions. You're building your one duchy, selling goods and collecting points. I lost both times but it was fun. 


The Castles of Burgundy


Hyvää viikkoa! 🍀
Have a good week! 🍀

4 kommenttia:

 1. Kuinkakohan monta kertaa on toivottanut talven tulleeksi viime kuukausien aikana? Lunta tuli tännekin taas yöllä monia senttejä.
  Onneksi te nautitte hiihtämisestä ja laskettelusta!
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä ne lähes jo katos välillä, kun oli toista vkoa plussalla, mutta parempi näin.
   Kiitos samoin Susu!

   Poista
 2. Tuo iso kaareva teos on kyllä hieno, itse harrastanut tässä lähiaikoina jotain samanlaista joskaan ei noin hienoja tietty kun en oikein osaa, kunhan lätkin terapia mielessä värejä. Mutta siis, kiinnostaa kuvan muodostuminen useista paloista jotka itsessään muodostavat jonkun kuvion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katarina kans ihaili sitä eniten ja mietittiin, että kun nyt on näitä vanhoja mökkejä näkynyt, niin niistä löytyis matskua vastaaviin. Lukusuunnasta oli hauska kun ton nimi on muistaakseni 'Eriytyminen' ja niinhän se on vasemmalta lukien, mä taas jostain syystä katoin ton oikealta päin että siinähän yhdistytään. 😀

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.