2023-03-02

Ysillä kotiin (Eduskuntavaalit 2023)

Helsingissä on pula hyvistä ehdokkaista, joten mua pyydettiin mukaan ja nyt sitten lupauduin auttamaan Piraatteja eduskuntavaaleissa. Siis te kaikki helsinkiläiset: 9 on hyvä numero. 👍🏻😊
This post is just in Finnish as it's about my political side in currently running Parliament elections in which I'm a candidate for the Pirate party of Finland. Some kind of Google translation of this text can be found via this link.


The Main railway station statues


Piraattipuolue on tuntunut itsestäni jo monta vuotta omalta porukalta. Sieltä löytyy modernit ja tuoreet ideat eri aloilta Suomen kehittämiseksi paremmaksi. Koko vaaliohjelma kertoo enemmän, mutta tiivistettynä näin:

RADIKAALISTI AVOIN DEMOKRATIA
"Valvotaan enemmän julkista vallankäyttöä, vähemmän kansalaisia. Lisätään kansalaisten valtaa ja poliittisia osallistumismahdollisuuksia. Huolehditaan vahvojen perusoikeuksien toteutumisesta ja siitä, että demokratian tukena on asiantuntijatietoa, kansalaisten media- ja teknologiataitoja sekä demokraattisesti hallinnoituja somealustoja."

SIIRTYMÄ KESTÄVÄÄN TALOUTEEN
"Turvataan hyvä elämä kaikille planeetan aineellisten rajojen puitteissa. Toteutetaan ripeä energiasiirtymä ja vahvistetaan hiilinieluja. Tutkitaan ja kehitetään energian varastoinnin ja siirron ratkaisuja. Otetaan käyttöön perustulo, kulutetaan vähemmän ja tehdään vähemmän palkkatöitä, enemmän hoivaa, kulttuuria ja sivistystä"

DEMOKRAATTINEN TIETOPOLITIIKKA
"Tehdään digitalisaation politiikkaa avoimuuden, osallisuuden, saavutettavuuden ja vallan hajauttamisen periaatteiden ohjaamana. Kootaan digitalisaatiota koskeva hallinto uuteen ministeriöön, tuodaan digitalisaatio poliittiseen kansalaiskeskusteluun ja vastuutetaan poliitikot digitalisaation seurauksista."Me and the mascot at Helsinki WorldCon


Omia ajatuksiani kirjoittelin enemmän jo kahden vuoden takaisten kuntavaalien postauksessa, joten tässä ei niitä enempää. Tuossa Piraattien vaaliohjelmassa on enemmän kuin tarpeeksi tekemistä neljäksi vuodeksi! Vaalikoneiden vastauksia kirjoittaessa meni monta tuntia per sivusto, joten turha niitä on uudestaan tänne kirjoittaa, elippä tässä vastaukseni eri paikoissa: Sanomien Vaalikone, MTV3:n vaalikone ja Ylen vaalikone.


Olen siis hyvä ehdokas monelle:

Asialinjan kannattajat ➡️ Asiallinen uusi kasvo teidän edustajaksenne

Politiikkaan kyllästyneet ➡️  Tuore vaihtoehto (siis puolue, mies on enemmänkin 'elämää nähnyt')

Sukulaiset ja kaverit ➡️ Luotettava tuttu vallan ytimessä 

Empaattiset ihmiset ➡️ En voi äänestää itseäni, joten voit pelastaa minut nololta nollatulokselta

Humoristit ja nukkuvat ➡️ Piraatti-Kyttä on töherrystä hauskempi ja parempi protesti


Ja vielä kertauksena, että suositeltava numero helsinkiläisille on siis 9.


2 kommenttia:

  1. En voi äänestää itseäni, joten voit pelastaa minut nololta nollatulokselta - Jos olisin stadin listoilla niin ihan tuosta syystä ;D Aika hyvä ohjelma, sanoisin, pitäiskö vaihtaa lennosta taantumuksesta progressioon, uudistua poliittisella rintamalla eli äänestääkin Piraatteja, hmm..., täytyy miettiä. Protestiäänenä parempi kuin unisten nukkujien puolue.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olis hienoa Sus' 👍🏻 äänestämättä jättämisen voidaan tulkita myös vaikenemisella myöntymiseksi, mutta asiallinen ääni Piraateille on selvä merkki, että uutta verta haluttais. Ja nämä on pääosin meitä nuorempia ja tuoreempi ideoijia. ❤️

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.