2023-05-22

Viikon kuva - Mökillä puuhailua

Viikon kuvana tunnelmia Bergöstä mökin kesäkuntoon laittamisesta. Osa hommista etenee hienosti, vesiputki saunaan taas vähän tuottaa harmia.
The photo of the week shows some mixed feelings from our cottage fixing. Some of the tasks go nicely, the water pipe to the sauna gives trouble. 


2023w20 Pipework to sauna needed


Maalaaminen onneksi eteni taas. 
Painting of doors forwards well.


Second layer to bedroom door


Viikonlopun iso uusi peli oli Tzolk'in - Maya kalenteri. Tuo oli vähän kiven takana, mutta lopulta löysin Saksan Amazonista kohtuuhintaan. Jälleen erilainen ovela tapaus! 👍🏻 Omalla vuorolla voi joko asettaa työläisen/-iä, tai ottaa työläisen/-iä pois. Asettaminen maksaa maissia ja vasta otettaessa saa sitten sen tuoton. Iso pyörä pyörähtää yleensä yhden stepin per kierros ja silloin nämä työläiset etenevät kukin omalla pyörällään. Mitä pidemmälle ne etenevät, sitä isomman tuoton saa ja voi kerätä pisteitä tai hankkia itselleen pisteitä, apukeinoja ja -ominaisuuksia.
The new bigger game of the weekend was Tzolk'in - Mayan calendar. It's out of print but I finally found a cheap enough copy from Germany. And it's again a cunning case! 👍🏻 In your turn you can either place worker(s) or take it (them) back. Placing a worker costs corn and when you take it back you'll get the benefits. The big wheel goes usually one step per round and that makes the workers move in their own wheels.  The further you let them move the more you gain and can buy points, helping tools and features. Easy but again a lot to consider as it matters in which order you do the actions.


Tzolk'in


Viikollä kävin kurkkaamassa vielä ylempääkin tuota Wasalandia tilannetta. Vähiin käy ennen kuin katoaa. 
During weekdays I walked to check out the latest of Wasalandia demolition. It's getting quite small before it disappears.


Wasalandia getting smaller


Hyvää viikkoa! 🍀
Have a good week! 🍀6 kommenttia:

 1. Hyvä, kun dokumentoit tuota Wasalandian purkua. Muutaman vuoden kuluttua kukaan ei muista enää, mitä paikalla on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä tosiaan nähdä mitä tuohon tulee. Toisaalta nyt Wärtsilän siirryttyä samalle saarelle vuosi sitten on varmasti kysyntää asunnoille, joten ehkä niitä ainakin laitetaan alueelle.

   Poista
 2. Ulrika50v.blogspot.com23/5/23 12:16

  Kaks kertaa olen Wasalandias käyny lasten kanssa .Vaasalaiset käyny varmaan sata kertaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuli käytyä kerran kesässä, kun Wärtsilä järjesti henkilöstölle ilmaispäivän siellä. Kira kertoi, että heillä oli ollut mukuloille kausikortti, niin sai käydä niin paljon ku sielu sieti. 😄

   Poista
 3. Wasalandia on ollut tuttu paikka loistonsa aikana. Myöhemmin kävin siellä päin jo lakkauttamisen jälkeen. Tyhjä ja ränsistynyt huvipuisto on jotenkin sydäntä raastava kokemus. Historiaa on se purkaminenkin ja tärkeä taltioida. Yhden elämän ja aikakauden koko kehitys rakentamisesta purkamiseen.
  Hyvää kesän alkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko tulevaisuuteen oli ainakin kova silloin alussa, kun vuokrasopimuskin taisi olla jokin 60 vuotta... alueella oli ennen Graffitilandiaa vähän aikaa jokin värikuulasota-paikka, mutta se ei nyt ainakaan siistimmäksi tehnyt aluetta. Hyvää kesää sullekin! 🍀🌞

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.