2024-06-03

Viikon kuva - Mostarin uusi-vanha silta

Viikon kuvaksi olisi ollut monta vaihtoehtoa reissusta. Mutta myös eilinen sunnuntai paluun jälkeen oli kyllä mahtava päivä, kun taas näki Katarinan. Mökillä vain jäi kuvat ottamatta.
I had several options for the photo of the week. Also Sunday at the cottage could be it as it was so great to see Katarina again. But I don't have any photos of that so Balkans it is. 

Valitsin selkeän kuva, joka hieno paikkanakin. Mostarin vanha silta tuli käytyä katsomassa pitkänä ajopäivänä Sarajevosta Dubrovnikiin. Itse asiassa tuo on kuitenkin aika uusi, kun oli tuhottu 90-luvulla Bosnia-sodan aikana ja rakennettu uudestaan. Uusi on avattu vasta 2004.
I chose the most clear photo, which was a nice place too. On my long driving day from Sarajevo to Dubrovnik I first visited Mostar old bridge. Actually it's just 20 years old as the original was destroyed in the 90's during the Bosnian war. This new one was opened in 2004. 


2024w22 Old bridge of Mostar


Sitten muita kuvia viikolta. Maanantaina kävin Euroopan pisimmällä Zip-linjalla (1050m), joka on Tara sillan lähellä kanjonin poikki. Tuon jälkeen lähdin ajamaan kohti Bosnia ja Herzegovinaa. 
Then a few other pics from last week. On Monday at the Tara bridge I tested Europe's longest Zip-line (1050 meters). After that I headed towards Bosnia and Herzegovina.


Europe's longest zip-line


Pyöräilemässä olleen Michaelan (kts edellinen 100 tuntematonta osallistuja) suosituksesta ajoin tämän reitin. Oli kyllä komeinta maisemaa koko matkalla. Reilun auton levyinen tie, eli aina vastaantulijan kanssa toinen väisti, mutta asfaltoitu koko matkan.
Michaela (100 stranger participant of previous week) recommended this highland route. And it was the most beautiful scenery of this trip. The road was a bit wider than one car so every time someone drove in the opposite direction the other one had to dodge. But the whole route was asphalted.


Frame something cool


Maisemia riitti, yhdessä kohtaa oli hevosia laiduntamassa. 
Horses spent some time at one point near the road.


Free horses


Yksi oli erityisen utelias tyyppi.
One of them was especially curious.


And curious ones


Tietä riitti n 44 km ja kuvia + videota tuli otettua.
The length of the route was 44 km (27mi) and I took a lot of pics and videos.


Mirror of the sky


Tiistaista torstaihin oli Sarajevossa. Aloitin ottamalla yleiskuvan kaupungista gondoli-linja yläasemalta. 
From Tuesday to Thursday I was in Sarajevo. I started with an overview of the city from high above.


Sarajevo gondola


Mostarin tavoin oli sodassa tuhottu arvokkaita rakennelmia myös Sarajevossa, esim tärkeä kaupungintalo. Tämä vuoden -84 olympialaisten kelkkarata oli kyllä saanut olla rauhassa, se oli ränsistynyt ihan vain 40 vuoden hoitamattomuuden takia.
Just like in Mostar also in Sarajevo valuable constructions were destroyed during the war (for example the City Hall). This old Olympics toboggan run was not destroyed on purpose, just 40 years of leaving alone does this.


Walking down the abandoned track


Sarajevossa sain vielä yhden tuntemattoman. Hüseyin oli täällä vierailemassa Turkista. 
I got one more 100 strangers participant in Sarajevo. Hüseyin was visiting the city from Turkey.


Hüseyin


Mostarin jälkeen samana päivänä kävin vielä katsomassa Kravican vesiputoukset. Harmitti, kun unohdin uikkarit autoon. Olisi saanut käyttää niitä reissun toisen kerran. 
After Mostar on Thursday I also visited Kravica waterfalls. Too bad that I forgot my swimming trunks to the car. I would have gotten the second use of them for this trip. 


Kravica waterfalls


Perjantaina piti käydä Dubrovnikin vanhassa kaupungissa tutustumassa Game of Thrones -sarjan klassiseen Kuninkaan satama -paikkaan. Mutta auton vaihdeongelmien takia se jäi seuraavaan kertaan ja sain vain nämä näköalapaikan kuvat. Tuosta autosta tuli muutakin harmia epärehellisen vuokrafirman takia, mutta se pitää nyt hoitaa täällä erikseen. 
On Friday my plan was to visit the old town of Dubrovnik which portrayed Kings Landing in the great The Game of Thrones tv-series. But due to the rental car's gear problems I had to leave that for the next visit and check the place just from this viewing place. The car brought me other problems too due to a crooked rental company but that I need to handle now afterwards.


Dubrovnic classic view

Hyvää viikkoa! 🍀
Have a good week! 🍀4 kommenttia:

 1. Harmi, että se autonvuokrausfirma oli epärehellinen. Pah.

  Tuo utelias hevonen on kyllä paras matkakuva!

  Tervetuloa kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu! Olin vähä varovainen siinä hevosen kans (vakava ilme), kun ei voi tietää jos huitaasoo päällään, mutta oli vain ihan utelias ja jonkin verran valuvan kostea. 😃 Pitää nyt vaan yrittää saada matkavakuutuksesta. Ottavat nimittäin rahan naarmusta, joka ei takuulla ollut mun jäljiltä.

   Poista
 2. Ulrika50v.blogspot.com5/6/24 14:51

  Kaksi vuotta ennen sotaa kävin Dubrovikissa . Nähtiin kilpikonna kävelemässä kuumalla kadulla vanhassa kaupungissa 😆
  Mä tykkäsin Jugoslaviasta , sääli kun ei sitt sodan takia päässy toiste....nythän pääsis tietysti ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dubrovnik oli silloin varmaan paljon aidompi, nyt luultavasti melko turistimaiseksi viilattu. Ja oli silleen aika helppoa ja selkeää kyllä kaikki. Rajanylitykset pitää vain vähän varmistaa, kun välillä oli jokin kohta epävarma, mutta sitten sieltä kuitenkin pääsikin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.