2020-07-04

Saturday Classic - Genesis

Tämän kertaisena lauantaiklassikkona on tärkeän sanoman sisältävä kappale - Genesis ja Jesus He Knows Me:
This time the Saturday Classic brings you some message, namely Genesis and Jesus He Knows Me: 

Laulu kritisoi rahaa ahnehtineita USAn tele-evangelistoja, jotka onnistuvat vielä nykyäänkin keräämään miljoonatulot. Samalla tavalla ainakin Afrikassa tekopyhät pastorit kerää köyhiltä rahat, että voivat elää luksuselämää ja lentää yksityiskoneillaan. Ja rakentavat kirkkoja jopa yli 200 000 ihmiselle. Rahan keruuta on Suomessakin, tosin ei onneksi yhtään samoissa mitoissa - USAssa asiaa helpottaa se, että kirkoilla on verovapaus.

Mutta samaan hintaan vetävä kappale + hauska video! Detaljina esimerkiksi yleisössä näkyvä kyltti "Genesis 3:25", joka ei viittaa raamattuun, koska kolmannessa luvussa on vain 24 jaetta, vaan bändin 3 jäseneen ja 25 vuoteen (tuolloin -92, eli perustettu 1967).
The song points critic to Televangelists who shamelessly gathered loads of money already in the 90's and still today. The same happens at least in Africa - we recently saw a document about a priest in Nigeria who's building mega churches, some are for over 200 0000 people. And also that pastor travelled with a private jet. Similar money gathering cases has been in Finland, although with much smaller sums - in the USA churches don't pay taxes so the pastors can collect millions.

But the song is great and that video really funny! A fun detail is a sign in audience with text "Genesis 3:25". It's not referring to the bible (there's only 24 verses in chapter 3) but to three members of band and 25 years they then had since 1967 when Genesis started.8 kommenttia:

 1. Ihan hyvää settiä. Genesis, niin kuin Rushkin oli tyylinvaihdoksen edessä kun tultiin kasarille, punk putsasi markkinoilta 20minuutin sekoilubiisit. Hävisi siis pitkät kokonaisuudet ja jätkät jotka on ttehneet/soittaneet sataosaisia biisejä jotka on ihan älyttömän vaikeita soittaa, alkoi tehdä rockjyriä. On aikalailla hienoaj hittejä ja taso on korkea, laatu tavoitettu. Mut menetetty vähän alkuperäistä ideaa ja tunnetta. Genesiksen muutoshan alkoi Colinsin erosta josta mies teki levyn ja koko maailma itki (noh, tosi moni osti niitä kahta levyä ja nehän on uiskentelua uhden ihmisen eroprosessissa ja sen tuottamissa kyynelten valtamerissä. Phililtä hyvä veto, itkee pianon ääressä käänipäissään ja onneksi! muistaa äänittää tai kirj ylös sillä loppu on LP-myynnin historiaa, nyyhperkele ja ei itketä enää matkalla pankkiin=)

  Itse tykkään tuon aikakauden land on confusionista ja varsinkin disturbedin versiosta, alkper orjallinen mut soundit on tymäkämmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi niitä vanhoja pitkiä zipaleitakin voi edelleen kuunnella! Mutta onhan tuo ehkä ymmärrettävää, jos ei riitä kuuntelijoita vanhalle tyylille, niin elinkeinoa vähä tuunataan. Ja ne jotka ei tee sitä rahan takia voi jatkaa vanhaa tapaa. Land of confusion on kans kovana muistissa, siinä naureskeltiin Reaganille ja oli hauska se video myös.

   Mulle oli yllätys, että Collins tuli Genesikseen ennen ku Gabriel lähti, olin luullut että tuli sen tilalle.

   Poista
 2. Tuo amerikkalainen systeemi, että kirkoilla on verovapaus, mahdollistaa kyllä paljon! Siellähän onkin sitten kirkkoja pilvin pimein ja jokaiseen makuun sopivaa laitosta.

  Tuo on kyllä hilpeä video!

  Jostain syystä olen aina jonkin verran inhonnut Phil Collinsia, johtuen varmaan myöhemmästä tuotannostaan. 70-luvun Genesistä vielä kuuntelin jonkin verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, se scientologiahan kans tuon verovapauden livulla pelaa ja vielä härskeimmillä painostuskeinoilla yms. Mullekin on Philistä jääny vähä sivuhampaan koloon ikävä maku ku oli aikoinaan eronnut vaimostaan faksilla tiedottaen. No, mutta pidän musan erillään ja jos haluaa mun kaveriksi, niin sitte pitää harkita.

   Poista
 3. Tämä evankelistajuttu on kyllä hurja, istuu etenkin amerikkalaiseen menoon. Hauska video!.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se kun oikeesti on aika tuollaista. Oikeesti joku pastori oli tvs sanonut, että ellei hän saa tiettyä rahasummaa täyteen, niin Jumala tappaa hänet, joten pistäkää rahaa tulemaan. Tepsi!

   Poista
 4. Collinsista olisi ollut ainesta saarnaajaksi. Tai no, niitähän nuo rock starat tavallaan ovatkin. Hilpeä biisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi varmaan näyttelijänäkin menestynyt, kun paljon samaahan on lavalla heilumises. Onhan se tainnut parissa jo ollakin - imdbssä näkyi eniten musavideoita, mutta leffoja Buster ja Hook.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.