2020-07-11

Saturday Classic - Smoke on the Water

Seuraavaa Lauantaiklassikkoa selatessa tuli vastaan tämä kappale, joka tuli välittömästi valituksi. Poppareiden hyväntekeväisyysprojektit -84-85 tienoilla olivat tuttuja, mutta tämä -89 yhteistyö Armenian maanjäristyksen uhrien auttamiseksi on mennyt itseltäni täysin ohi. 
While browsing Youtube for the next Saturday Classic I found this and chose it immediately. I've followed the Pop singers' charity projects during -84-85 but I have totally missed this Rock Aid Armenia 1989 for Armenia's -88 earth quake victims.

Tämän kappaleen alku on ainoa pätkä, joten olen yrittänyt opetella kitaralla. Hiukan opinkin, mutta käytännössä en paljoakaan ja sekin on jo unohtunut.

Tämä kappale on kyllä Heavy rockin mestareiden kokoomapaikka. Wikistä kopioituna mukana olevat muusikot:

Laulu:

Kitara:

Basso:

Kosketinsoittimet:

Rummut:

John Paul Jones (Led Zeppelin) ja Jon Lord (Deep Purple, Whitesnake) oli listattu "avustajiksi" kappaleen taustalla.

Samaa Armenia-projektia oli tehty toinenkin vastaava single ja lisäksi kokonainen albumi, jossa oli hittejä näiltä samoilta bändeiltä ja monilta muiltakin kuuluisuuksilta.
The beginning of this song happens to be the only thing I've ever tried to learn to play with a guitar. I got some of it but not very well and have forgotten that.

This seems to be the All-stars of Heavy rock as the musicians involved in the recording included:

Vocals:

Guitars:

Bass:

Keyboards:

Drums:

John Paul Jones (Led Zeppelin) and Jon Lord (Deep Purple, Whitesnake) were credited as "helping" behind the scenes with the track.

For this same Armenia project was also published another single and an album with hit songs from all of these bands and also from other famous ones.8 kommenttia:

 1. En minäkään tätä hyväntekeväisyysprojektia muista, en edes Armenian maanjäristystä. Hieno video. Mukana olijoista välittyy antautuminen ja ilo soittaa muiden huippujen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itte olin näinä vuosina juuri lopetellut opiskelun ja aloittanut vakitöissä ja paljon tietokoneella vapaa-aikanakin + mukulat oli pieniä, joten ei tullut ehkä kovin uutisia seurattua. Nämä kuuluisuuksien ryhmävideot on hauskoja kyllä bongaamisen kannalta. Itse kyllä tunnen huonommin näitä hevareita ulkonäöltä, kun sitä musaa tuli kuunneltua nuorempana jolloin niitä ei paljoa nähnyt.

   Poista
 2. Kuuntelin juuri tätä versiota viime viikolla ja ajattelin joskus laittaa sen klassikoihin, mutta ehdit ensin! Hyvä niin, tämä on vaikuttava kokoonpano!
  Ja biisihän on klassikoiden aatelia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurihan puhuttiin, että hyvää musaa voi soittaa uudestaankin! 😊 Sun blogissa käy paljon laajemmalti porukkaa kuin täällä, joten ne jäis ilman tuota... Mullekin tuli tuosta bändilistasta heti sellanen wauuuu-tunnelma. Ja kun versiokin oli vielä ihan hyvä.

   Poista
 3. Tämä on niitä klassikoiden klassikoita joihin ei kyllästy ikinä. Menee tuonne jonnekin syvälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, noi alkusoinnut taitaa olla ainakin länsimaissa tosi suuren osan tuntema.

   Poista
 4. Armoitettuna DP-fanina pakko tunnustaa että tämä on yksi klaikkien aikojaen paskimmista klassikkobiiseista, toinin ihan sysipaska on paranoid, ai saatana että nää on tylsiä r******s -riffejä. Smoken soittaminen paranoidin ogella on kielletty suurimmassa osassa musiikiliikkeitä, ei ehkä suoomessa muta es engl ja jenkit. Skippaan tän lähes satavarmasti aina, ekä nytkään jaksa kuunnella. Liika on liikaa, suosia tuhoaa biisejä usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika yllätys, mä ajattelin että tää iskis ainakin sulle, mutta häjylle ei oo hyvä mikää. 😄 Ei tainnut edes nämä monet kuuluisat hevarikuuluisuudet samalla videolla yhdes soittamas lieventää kammoa... Tuo kielto näkyi jo ysärillä Wayne's world leffas hauskasti.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.