2021-02-20

Saturday classic - London calling

Soitetaanpa nyt vaihteeksi ulkomaista klassikkoa. Teininä kuuntelin paljon The Clashin levyä London calling. Nimikappale voi olla ehkä kulunut paljosta soitosta, mutta on silti edelleen mahtava! Ja on ehkä ainoa Bond-leffassa soinut punk-kappale. Tämä maailmanlopusta kertova laulu loppuukin sitten SOS-morsekoodiin.
After a few Finnish songs here's something in English for a change. As a teenager I listened to London calling a lot, an album by The Clash. The title song may be too familiar but it's still super good! And it may be the only punk song that made it to a Bond movie. The lyrics are about armageddon so the song ends with S-O-S morse codes.

Bändi on perustettu vuonna -76 ja tuo pääteoslevy ilmestyi vuonna -79. The Clashin seuraavaa levyä Sandinista! kuuntelin myös kohtuullisesti, mutta hiukan ihmetellen - sen kappaleet olivat aika 'erikoisia'. Tuo on peräti kolmois-LP, joten mukana on kyllä hyvääkin kamaa. Eri kappaleita on kätevä vilkaista bändin omalta Youtube-kanavalta.

The Clash hajosi -86 ja kuulemma olisivat luultavasti palanneet yhteen 2000-luvulla, mutta laulajan Joe Strummerin yllättävä kuolema sydänkohtaukseen 50-vuotiaana 2002 lopetti ne suunnitelmat.

Lisää klassikoita löytyy Lepiksen kokoomasivulta.
The Clash was founded in -76 and their main album London calling came out in -79. Their next album Sandinista! is a 3LP i.e. triple album. I listened to it too, but it was a bit strange experience - some of the songs are 'special'. But there are some good songs too. In case you want to hear a bit more it's easy to peek their songs from The Clash Youtube channel.

The band broke up in -86 and there were talks inside that they would have returned in the 2000s but the sudden heart attack of lead singer Joe Strummer in 2002 ended those plans. He was only 50 years old.

You can find more Saturday classics on the collection page of Lepis.


6 kommenttia:

 1. Tämä kappale on kyllä kestänyt aikaa, edelleen yhtä sykähdyttävä kuin aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Oli kyllä kans hauska yllätys tuo kun James Bond tuli kaupunkiin Die Another Day -leffas ja siinä hetken soi tämä biisi. 😊

   Poista
 2. Rock in the casbah on meitsin Clash-suosikki. Hyvä tämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein tarkistaa, että mikäs tuo olikaan, mutta tuttuhan sekin! Ja hyvä. Ei heti vain soittanu kelloja, kun mulla ei tuota levyä ookkaan ollut. Sandinista!:n jälkeen jäi seuraavat hankkimatta.

   Poista
 3. On se komee biisi, edelleen! Rock the Cashbah soi tosi paljon sillon 80-luvun alkupuolella ja jopa keski-lännen radioasemilla punk pääsi läpi muututtuaan popimmaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep Lepis, Londonissa on mukana sellainen ainutlaatuinen omanlaisensa soundi, joka erottuu tavallisemmista rivihiteistä. Sama kuin tuossa Yessin biisis.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.