2021-02-08

Viikon kuva - Vilahdus normaalia

Sunnuntaina uskaltauduttiin kokeilemaan normaalia elämää pari tuntia, kun kerran kaikki oli olleet viikon eristyksissä. Lounas, juttelua ja kaksi erää Mysteriumia - eka peli hävittiin, mutta toinen jo voitettiin.
On Sunday we dared to test the normal life for a couple of hours as all of us had been isolated for a week. A lunch, discussions and two rounds of Mysterium - at first we lost, but the second game we won.


2021w05 A visit to normal life


Tulevina viikkoina palataan taas Tabletop Simulatorin kautta pelaamaan, mutta nyt oli vähän erikoistapaus, kun piti paperitöitäkin tehdä.

Tuo Mysterium on yhteistyöpeli, joka on vähän kuin Cluedo, mutta ilman liikkumisia. Yksi pelaajista on kummitus, joka yrittää neuvoa meedioita tappajansa (+ paikka ja ase) selvittämisessä näkykorteilla. Ihan mukava! Tarja olis tykännyt tästä, kun ei ollut mitään kiirettä (paitsi 2 minuutin tiimalasi) ja ratkaisuja voi yhdessä jutellen miettiä. Lisäksi kilpailuvietti kohdistuu peliä vastaan, eikä toisiin pelaajiin.
In oncoming weeks we'll return to play the games in the Tabletop Simulator but this week was a special case as it included some paperwork.

Mysterium is a co-operation game which is a bit like Cluedo but without moving on a board. One player is a ghost who tries to advice psychics with vision cards to find out it's murderer (and the place & the weapon). A nice game! Tarja would have liked this since it was more discussing together and it required not much hurrying (except that 2 minute hourglass). Also the competitive drive was towards the game, not other players.

4 kommenttia:

 1. Tuo loppulause teki asiasta mielenkiintoisen! hieno peli jos kohdistuu siihen peliin se kilpailuvietti, joillakin se on niin isollaan ettei heidän kanssa voi pelata mitään ilman hirmu vääntöä;)
  Muksaa että on normioloilua;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja oli vielä pari vuotta sitten tosi kilpailuhenkinen ja otti välillä tosissaan näitä. 😊 Sitten hoksasin, että on tuollaisiakin joissa kaikki ollaan samalla puolella ja mietitään yhdessä miten päästä pelistä läpi, niin ne on kyllä hermoja säästäviä. Esim tällaiset: https://www.lautapeliopas.fi/pelimekaniikat/yhteistyopelit/ Noissa koko porukka yhdessä joko häviää tai voittaa.

   Poista
 2. Mukavaa, että päiviesi joukossa on myös tällaisia hetkiä, jolloin voi tavata ihmisiä ja pelata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan Susu! Nyt taas otetaan jatkossa etäillen, mutta kiva edes välillä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.