2021-03-27

Saturday classic - Tow Sawyer

Vuorossa Kanadan kansallissankareiden soittama kappale Tow Sawyer. Kuuntelin tässä samalla pari Rushin hittiä, mutta sieltä ei oo toistaiseksi löytynyt mulle toista samalla lailla iskenyttä kappaletta kuin tämä.
And the next song is played by the Officers of The Order of Canada. I really like this Tom Sawyer but for some reason no other Rush song has made any bigger impression on me yet.

Rush on perustettu jo 1968 ja tämä kappale julkaistiin 1981. Ehkä mun täytyy kuunnella vielä lisää musaansa, koska esim USAn markkinoilla heitä enemmän kultalevyjä on putkeen myynyt vain Beatles ja Rollarit.

Lisää lauantaiklassikoita löytyy täältä.
Rush was founded in already in 1968 and this song was published in 1981. Maybe I need to listen more to their music since for example in the USA market they are the third in gold records in a row. Only better ones are The Beatles and The Rolling Stones.

You can find more Saturday Classics here.14 kommenttia:

 1. Todella hyvä. Itse tykkään YYZ:ta enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin uusi biisi, joten kuuntelin heti. Kieltämättä parempi kuin ne jotkut toiset Rushin jutut. Siitä vain puuttui se makee persoonallinen laulajan ääni. 😊

   Poista
 2. Tää on niin hyvä ja kerran vielä hyvä! Rushin paras biisi ikinä, vaikka sieltä löytyykin komeita biisejä paljon. Taidan kuunnella uudelleen :) Jotenkin mulla on sellainen mielikuva että tästä biisistä ja Rushista ollaan keskusteltu aiemminkin :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepis, voi kyllä olla, en yhtään muista mitä oon silloin Sunday classicin aikoina julkaissut. Tekaisin nyt listan tämän kertaisista, ettei tartte enää muistella. 😊 Mullakin tuli kuunneltua muutamaa muutakin, katotaan mitä Rushilta löytyy.

   Poista
 3. Tämä on Rushin suurin hitti, tosin es. etelä-amerikkalaiset diggailee älyttömästä Closer to the heart ia. Rush on ainoa bändi jonka kaikki levyt mulla on olleet jossain vaiheessa, cd-aikakaudella. Kaikki livet jne. Aivan parhautta. Kehotan kuuntelemaan levyittäin, ainakin alkupäätä, tekivät ns. konseptilevyjä paljon ja soundipolitiikka on omanlaisensa joka levyllä Ed levy Permanent waves oli eka jolla proge alkoi kääntyä hard rockin suuntaan ja tämä Moving Pictures oli seuraava ja nuo kaksi mainittua. ei Tom ja YYZ nousi hiteiksi. Red Barcheta kertoo ferrariajelusta yhteiskunnassa jossa autoilu on kiellettyä. 1970.luvun levyt siis silkkaa teknistä progea, kasarilta eteenpäin vahva hard rock-elementti. Neil Peart joka kuoli reilu vuosi sitten oli bändin rumpali, yksi niistä joita sanotaan maailman parhaaksi ja myös sanoitti biisit mikä on harvinaista rumpalille.
  Yksi mun lempiorkestereista siitä lähtien kun tämän levyn kuulin eli kasineljä-viisi, rock-pappi Tarvo Laakso oli pappina kun minä olin isosena ja hän orkan esitteli meille jannuille. Kolisee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasinkin Sus' että iskee. 🤓 Otin nyt alkuun ainakin sen Moving Pictures, mutta toi Spotifyn ilmaisversio vaihtoi väkisin Yessiin, niin rankaisen sitä algoritmia taas pitämällä loppupäivän taukoa. Pasi ton YYZ:n kans mainitsi ja kuuntelin, mutta siitä puuttuu laulu! Ehkä vois seuraavaksi ottaa sitten jokun kehutun vanhemman älppärin.

   Poista
  2. Laulun saat kun kuunteleen mainitun Rion, he kun tykkää laulaa kitaramelodiatkin sielläpäin mukana;D Hemispheres on kovin kehuttu. Toinen mikä mainitaan on 2112. Spotifyssä oikea alakulma ensin on volume, sitten laitteet, sitten jono jonne voi laittaa musaa biiseittäin/levyttäin.

   Poista
  3. Mahtaa olla nautinto tuo yleisön laulu. 😄 Pitääpä tutkia Spotifytä, menee yleensä podcastit edelle, niin ei meinaa ehtiä noihin. Kannattaa muuten kuunnella sellaista kuin 'Pirjo Heikkilä lukee vanhoja kirjoja' - likka vinkkas ja on kyllä hauska! 👍🏻

   Poista
  4. Pirjo Heikkilän huumori on kyllä vinksahtanutta, usein se menee siis mulle läpi ja toimii. Täytyypä kokeilla miten tällä kertaa;) Kiitos vinkistä, siis tyttärellesi;)

   Poista
  5. Nyt kuuntelin äsken lenkillä loput kaks jaksoa ja jatkoi vahvasti. ❤️ Toivottavasti tulee joskus toinenkin kausi.

   Poista
 4. Ai niin, muistan kun tulin joron jäljiltä kerran ja posti oli kiikuttanut kotiin cdon.ista Rush in Rio -liven, meinasin pissiä housuun kun laitoin soimaan ja se pölähti aika lujaa sieltä, se Tom sawyer;DD

  VastaaPoista
 5. Annan Rushin kuunteluun vinkin, nimenomaan sulle, ihan intuitiolla: kun kuuntelet niin ajattele sitä musaa hienona, toimivana, kauniina rakenteena jonka erittäin taitavat yksilösuorittajat saavat eloon ja lentoon. Rushin diggailussa on paljon ns soitinpornoa eli fanit jotka itse soittavat, intoilevat ylivertaisista musiikillisista suoritteista joita orkesteri esittää, kukin vuorollaan. Kun kaikki kolme ovat järkyttävän hyviä oman soittimeensa kanssa ja soittivat yhdessä liki viiskööt vuotta niin onhan se nyt hienon kuuloista, kauniin näköistä, upeaa ja mahtavaa, elämys siinä kuin eliel saarisen kaari siellä jossain jenkkilässä, taidetta.
  Rushista voi nauttia varsinaisesti fanittamatta, ihan vain suorituksina. hyvin käyttökelpoista musaa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla menöö tuollaiset hienosti soittamiset vähän hukkaan, kun puuttuu sävelkorvaa ja en välttämättä erota hyvää soittajaa ja huikeaa soittajaa toisistaan. Siksi fanitan enemmänkin niitä kappaleita, joissa on mun mielestä hieno melodia vaikka oliskin ihan perussoittajia. No, mutta kuuntelu jatkuu vielä. 👍🏻

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.