2021-04-03

Saturday classic - 2-4-6-8 Motorway

Tämäkin klassikko on mulle periaatteessa yhden hitin bändi, tällä kertaa se on Tom Robinsson Band ja ensimmäinen singlensä ja hitti 2-4-6-8 Motorway. Tuo julkaistiin vuonna 1977.
The classic for today is another case of those one song miracles for me. The first single of Tom Robinsson Band was a hit 2-4-6-8 Motorway and I like it! It was published in 1977.

Bändin vetäjä Tom huomasi olevansa homo jo 13 vuotiaana (silloin vielä laitonta UK:ssa) ja monet bändin kappaleista ovatkin sukupuolivähemmistöjen puolesta. Tässä kappaleessa tosin lauletaan rekalla ajamisesta, vaikka kertosäe tuleekin Englantilaisesta LGBT-iskulauseesta "2, 4, 6, 8, homo on heteroa tuplasti parempi... 3, 5, 7, 9, lesbot ovat todella hyviä". 🙂

Iskevä ja mainio laulu joka tapauksessa! Lisää lauantaiklassikoita täällä.
Tom realized that he's gay already when he was 13 (when it was still illegal in the UK) and many of TRB songs were about gay liberation. The lyrics of this song are not on this area even though the chorus is based on Gay Liberation chant: "2, 4, 6, 8, Gay is twice as good as straight... 3, 5, 7, 9, Lesbians are mighty fine". 🙂

Anyway, it's a catchy fun song! More Saturday classics here.

12 kommenttia:

 1. Tämä iski aikoinaan lujaa! Muistaakseni minulla oli tämä vinyylikin. Ou jees, kerta kaikkiaan mahtava kappale!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Susu! Mulla ei ollut mitään muistikuvaa miehen ulkonäöstä, mutta oli tollanen positiivisen oloinenkin. Se Glad to be gay oli kans jotenkin tuttu ja ihan ok.

   Poista
 2. Mulle kans vain tämä biisi. Iskusävelmä sanan varsinaisessa merkityksessä. Popeda lauloi jotain, viitaten tähän biisiin, vai oliko se Paten soololevyllä...sama pää kesät talvet, mitään löydä mistään...
  Ah olikin niin selvä juttu kuin että Oodi Tom Robinsonille ja tuohon biisiin, hyvä veto ottaen huomioon että Popeda on Popeda ja tehty 1978, ei juuri rokkitähdet puolustanut homojen oikeuksia vielä silloin, Popeda teki!! Hyvin jännää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, Pate on aika useinkin sanonut ääneen vasten näitten maahanmuuttokriittisten ja muidenkin tiukkapipojen vastaisesti. Tuntuu, että taiteilijapiireissä homoilla on isompi osuus koska se oman elämän ristiriitaisuus taitaa lietsoa luovuutta. Ja sitten kun siellä tutuista huomaa että toisetkin on ihmisiä, niin rohkeat uskaltaa puolustaa moninaisuutta.

   Poista
  2. En usko että osuus on isompi sinänsä, yhteisö vain kannustaa olemaan oma itsensä joten on helpompi tulla "kaapista" ulos. Niin tai näin, Pate on äijä ja Kingin Popedan todistajat on loistava sketsi, tsekkaa jos et usko;)

   https://www.youtube.com/watch?v=1c-i05z8uGY&t=2s

   Poista
  3. No tuokin voi tosiaan selittää sen mutu-osuuden suuremmuuden. Ei voi tietää ennen kuin joku tutkii, että onko taiteen tekijämiehistä merkittävästi isompi osa homoja kuin se 2,5% mikä kuuluisi olla väestöstä laskettuna. Popedan todistajat oli kyllä mainio, Kummeli oli ysärillä ja vieläkin kans kingi!

   Poista
 3. Mukavan letkeä kpl. Tuttu jostain menneisyyden hämärästä. En tuntenut taustoja, kiva kun avasit. Rokki-anekdootit putoo aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi. Mullakin tulee näitä postauksia tehdessä vasta opittua eri detaljeja niistä aiemmin pelkästään fanitetuista kappaleista. Ja lisää muiden omia lukiessa. Opettavainen sarja Lepiksellä. 👍🏻

   Poista
  2. Kyllä, Lepikselle pisteet!! Löytynyt paljon lisää suosikkimusaa, uusia biisejä, bändejä.

   Poista
  3. Näinpä, hyvä Lepis! 🙏🏼😊

   Poista
 4. Tästä tulee jotenkin hyvälle tuulelle aina kun kuulee, kai se on tuo rytmitys :)

  Kiitos pojat! Totuus on kuiten että kuulijathan, eli te kaikki, tämän sarjan teette eläväksi historian kirjoitukseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lepis kiitoksista ja kommentista! Jännä tosiaan kun jotkut kappaleet on heti niin hienoja, toiset on vaan ok-tasolla vaikka kuinka kuulisi niitä. Hyvä rytmi tosiaan ainakin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.