2021-04-02

Friday - peli Perjantain vaikeasta tehtävästä

Perjantai eleli mukavasti saarellaan, kunnes sinne yhtenä päivänä haaksirikkoutui tohelo Robinsson. Nyt Perjantain tehtävä on pitää tyyppi hengissä ja opettaa hänet voittamaan merirosvot, niin Crusoe lähtee kotiinsa ja rauhalliset päivät voivat jatkua.
Friday was happy on his island until Robinsson survived a ship wreck and arrived there. Now his mission is to keep duffer Crusoe alive and teach him to beat two pirates so he'll leave the island and Friday can continue his comfortable life.


Friday box


Kyseessä on siis soolopeli, jossa pitää saada Robinssonin taidot (=korttinipun D+E arvot) niin isoiksi, että pärjää kolme kierrosta seikkailuja (F) ja sen jälkeen voittaa kahdet merirosvot (H).

Alussa otetaan kaksi seikkailua F-pakasta ja valitaan niistä toinen (A). Sen tavoite, tässä vihreällä tasolla pitää saada kolmella kortilla yhteensä 2. Käytin ensin ne (B), sitten ostin elämilläni (I) vielä kaksi lisäkorttia (C) ja onnistuin. Joka kerta kun D-pakka menee ympäri, niin Robinsson saa lisää ikää ja mukaan lisätään hidastusta / heikennystä yksi kortti G-pakasta. F-pakan seikkailut mennään läpi kolmesti ja joka kerralla tavoite tulee vaikeammaksi (keltainen, punainen). Erityisominaisuuksia käytettäessä kortti käännetään muistimerkiksi vaakaan (B & C).

 


So, I'm talking about a solo game where you need to improve Robinsson's skills (= cards D+E values) to the level where he can survive three rounds of adventures (F) and after that beat two pirates (H).

At first you take two adventures (F), choose the other one and take as many cards from D-deck as it requires. Here the selected adventure (A) requires three cards to get 2. I first took those (B) and then used my lifes (I) to get two more cards (C) which got me to the target. Each time D-deck is reshuffled I need to add an age effect (G, slowing cards) to it. The adventure deck (F) is gone through three times, after each reshuffle the target changes to more difficult (yellow, red). When using special effect the card is turned horizontal as a reminder (B & C).
Friday game ongoing


Friday on hauska pikapeli, jonka neljästä vaikeustasosta helpointakaan en ole päässyt kuin kerran merirosvo-osuuteen asti. Mutta jos tuo olisi liian helppo, niin eipä sitä kauaa jaksaisi. Voin suositella! 👍🏻

Vähän kattavammin tietoa löytyy Lautapelioppaasta. Siellä myös linkki kauppoihin, hinta on noin 19 €. Tai vielä helpompi pelata kun sen ostaa puhelimeen, esim Appstoressa 4,50€.
Friday is a fun quick game. There are four difficulty levels and even in the easiest I have managed so far to get to pirates only once. But if it were easy it would be boring. A recommended game! 👍🏻

You can find much more information in Boardgamegeek. There should be links to shops too. Or even more easy game play with less money is available if you get it to your phone, for example in Appstore it's 4 USD.3 kommenttia:

 1. Eipä tule paljoa pelailtua, pelikone.fin yksi peli eli Slottis oli sellainen jota tykkäisin vieläkin lätkiä vaan kun se toimii sillä, ei enää tuetulla systeemillä..hmm..SplisSpläshSploshilla mikä syö paljon virtaa ja ja sen tuki loppui vuodenvaihteessa niin en sit sitäkään enää pelaa, hmph. Sain neljä tasoa läpi, olisi ollut vielä 9 jäljellä ja pelasin kaksi vuotta, olisi ollut sopiva tavoite, tuollainen viiden-kuuden vuoden peli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelikone.fi onkin jäänyt kokonaan käymättä. Mulla on jostain syystä nyt kaikkiin isompiin tietokonepeleihin jokin kynnys aloittaa, vaikka nostalgiasyistä niitä on jokunen tullut hankittua. Nämä fyysiset pöytäpelit on jotenkin selkeämpiä koittaa aina kerran silloin tällöin.

   Poista
 2. btw: tuossa Boardgamegeekin linkin haussa huomasin siellä viestin, josta tajusin uuden strategian pelata, kokeilin sen eilen kertaalleen ja heti pääsin paljon pidemmälle! Nyt tiedän miten se on mahdollista voittaa! 😊

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.