2021-04-19

Viikon kuva - Haibike

Viime viikon isoin juttu oli, että tuli hankittua sähköpyörä. Ensi kesänäkään ei varmasti paljoa matkustella kauemmas, joten pitää kompensoida sitä matkustamalla hitaammin. Ties vaikka saisi yöreissujakin aikaiseksi.
The biggest thing of last week was my new e-bike. Seems that the next Summer won't yet be travelling further from home, so I'm planning to compensate it by travelling slower. Maybe even some overnight trips.


2021w15 The first test of my new e-bike


Täytyy tunnustaa, etten paljoa vertaillut, vaan otin paljon asiaa tutkineen kaverin hyväksi havaitseman merkin. Nimi onkin melkein kuninkaalliselta kuulostava - Haibike SDuro Hardnine 6.0 2020. 

Aloitin perslihasten totuttelun noususuhdanteisesti to-pe-la-su testiajoilla, joissa kilometrejä tuli 1-12-26-34 eli yhteensä 73. Pehmustetut housut on tarpeeseen ja kun sähkömoottori lopettaa auttamisen 25 km/h nopeudessa, niin eihän siinä aina malta lopettaa ja hien saa kyllä pintaan.

Nyt on muuten vuosi täynnä Viikon kuva -sarjaa, ensimmäinen kuva oli viikolta 16 ja kuvia on kansiossa nyt 53. Suunnilleen näinä päivinä viime vuonna tuli tieto, että Tarjan verikokeessa oli arvot kohonneet ja annettiin aika PET-kuvaukseen. Eipä silloin arvannut miten lyhyt aika vuosi on ja miten paljon voi tapahtua. 😔
I didn't do much comparing of bikes but I just chose the manufacturer that a friend who compared a lot has found to be good. Bike's name sounds almost royal - Haibike SDuro Hardnine 6.0 2020.

I started already getting my bottom used to the hard seat by step by step longer drives. My trips on Thu-Fri-Sat-Sun were 1-12-26-34 kilometers, totalling 73 (over 45 mi). Padded trousers are really useful. The motor stops helping at 25 km/h (15,5 mph) and naturally I always can't slow down then so it gets sweaty even though you would think it's light.

This post makes this series one year old, the first photo was from week 16 and there are now 53 photos in that album. It was also about a year ago when we heard that there were again something wrong in Tarja's regular blood test and they gave time for PET scan. I didn't know then how short a time a year can be and how much can happen in that time. 😔6 kommenttia:

 1. Voit aina välillä pyöräillä tänne peräkyläänkin. Saa tulla yllättäenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tos kun mietin mahdollisia suuntia retkelle, niin kävitte kyllä mielessä! 😊 Olis matkanakin suht sopiva.

   Poista
 2. Polkemisiin, itse ajattelin ilman sähköä retkeillä jotta saisin vähän lihaksia tähän ajattelijan vartaloon, iän myötä rapistuu muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa pitäis ittenikin saada - leuanveto-määrien väheneminen viimeisten 15v aikana on huolestuttava. Tuo painaa n 24 kiloa, joten ihan hyvin sai hikeä selkään kun sitä vauhdis piti. Sähkö näkyy siinä, että lähdöt, vastatuulet ja ylämäet on kevyempiä, mutta sillä livulla tuloo ehkä pidempiä lenkkejä ja enemmän, joten kunto paranis sen kautta. Toivotaan!

   Poista
 3. Onnea uudelle menopelille, hienon oloinen vimpain ja laadukaskin ! Herrasmiesfillaristillani on myös Bosch-moottori, ihan luksusta. Aurinkoisia ajeluita !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maurelita! Nyt on jokunen päivä ehkä lunta tiedossa, mutta pyörä odottaa ja luottamus on kova, että kesällä mennään enemmän.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.