2021-06-19

Saturday classic - J Karjalainen

J. Karjalainen oli nuorena kasarilla enemmänkin ärsyttävä sen erikoisen äänensä takia, vaikka serkkulikka häntä kehui. Nyt on kuitenkin tullut ainakin yksi laulu, joka menee mun listoilla klassikkopuolelle - Mennyt mies:
The Classic song for this Saturday is from a Finnish musician J. Karjalainen. He has a unique voice and in the 80's I didn't like him because of that. But nowadays I really like some of his songs - for example this which translates about as 'A gone man:'

Muita klassikoita täällä.
The other Saturday classics are here.10 kommenttia:

 1. Tykkäsin Karjalaisen ekoista levyistä, sen jälkeen en niin jaksanut enää innostua musiikistaan.

  Tämä biisi on kyllä hyvä, tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla Ankkurinappi oli kauhistus, Väinö taas taustansakin puolesta muuttunut hyväksi, hauska ajatus että jokin 30+ hemmo voi sanoa sen olevan itsestään. 😊

   Poista
  2. Oi, minä tykkäsin ankkurinaaapista :D Väinö ei sen sijaan iskenyt.

   Poista
  3. Tuo A on mulle edelleen kipua korville, jotenkin kamalaa määkimistä. Veljen poika on kans Väinö (kuten meidän isoisäkin) joten Väinö on sukusyistäkin hauska.

   Poista
 2. Mua ärsyttää Jiissä sen amerikan ihannointi. Siis musan, en tiedä muuten mielipiteestään. Jii soittaa pääasiassa duuri-musaa, siksikin se on jäänyt vähälle huomiolle. melnkolinaa sen olla pitää, surua ja murhetta perkele!! Epäilyttäviä kaikenmaailman iloiset ihmiset, ne feikkaa tai ovat sekaisin.

  Heh, nyt ampuu vähän yli jo.. . Olen toki trubada soittanut 3 cowboyta jne mutta ei tuo JK vain ole koskaan silleen muodostunut merkittäväksi. JA se Väinö-renkutus, tekisi mieli ampua kaiuttimiin aina kun se tulee..Väinö x miljoona väiväiväiväivöäiväiPOKS!! (sujen pää poksahti)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väinön kyllä arvaan, että voi kyllä ärsyttää, kun on kerran tehty pikkulapselle, niin se kans kuulostaa siltä. 😊 Tästä valitusta ajattelin, että sä voisit tuosta kitaraosuudesta tykätä, kun ainakin mun korvaan kuulosti ihan pätevältä.

   Poista
  2. Siis eihän orkesterissa, Jiissä tai biiseissä mitään vikaa ole, päinvastoin. Objektiivisesti arvioituna heittämällä yksi suomen parhaimmista kokoonpanoista, kitaristi varsinkin. Orkka toimii kuin se kuuluisa junan vessa. Biisit hyvin tehtyjä, niillä on selvä funktio, motivaatio ja niissä on oma maailmansa jonka ne vuoroin valaisee, pimentää. Hienoa musaa sinänsä, ei vaan tänne putoa, subjektiivisesti siis.

   Poista
 3. Niin tämähän on valittu vuosituhannen biisiksi ja tästä on juttu viikonlopun Hesarissa. Sanoitus on kyllä todella komea ja tarttuva sävelmä. Klassikko ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo valinta onkin mennyt ohi! Enpä valita päätöksestä, vaikka monta muutakin yhtä hyvää kyllä löytyy. Sanoituksesta tulee mieleen, kun Hedbergillä (joka muuten huono standupkoomikko) oli osuva versio tästä nimeltään 'Siskon mies'. 😄

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.