2021-06-07

Viikon kuva - Kylymä Helevetti

Nyt oli taas vaikea valita kuvaa, joten tässä kaikki kolme finalistia. Valituksi tuli tuo, joka ei varmaan tule enää uudestaan tänä vuonna kohdalle. Vähässäkyrössä on nähtävyys Kylymä Helevetti, josta lisää täällä.
Last week's one photo was again difficult to choose so here are all three finalists. The chosen one is the first as I most probably won't see it again this year. It's a road sign to 'Cold Hell' in the rural part of Vaasa. More info here


2021w22 Cold Hell


Ajoin tuon ohi paluumatkalla tämän vuosituhannen pisimmällä pyöräilylläni (102km - reitti). Kesällä -85 pyöräiltiin kahdessa päivässä Oulusta Kokkolaan valalle ja siitä tuli vähän reilut 100km päivälle. Nyt kävin yo-juhlilla ja keksin hyödyntää ohjelman persekestävyyden treenaamiseen kesää varten. Oli aika hutera olo kotona illalla, onneksi ei muuta - jatkossa enemmän taukoja ja kunnolla juomista.
I drove by that on the return trip of my longest cycling trip of this millenium ( 102km / 63,5mi - route). During the Summer -85 I did twice 100km on two days as our army time trip to our oath swearing happening. Now I got an invitation to a graduation party and decided to use it as an ass training for my plan of long Summer cycling trips. I was pretty tired at home but fortunately, there were no other side effects. Will need to pause and drink more on my upcoming trips.


Riverside view


Matka meni pääosin jokivartta pitkin, joten mukavia näkymiä riitti.

Viime keskiviikkona kävin jo toisen kerran pelaamassa paikallisessa lautapelikerhossa. Nyt tuli 5,5h täyttä asiaa. Nopeasti meni aika, kun oli uusien pelien kanssa pallo hukassa. Tässä olin hämmentynyt Concordian äärellä.
My route was mostly following the riverside on both sides, so I saw several nice views.

Last Wednesday I visited for the second time at the local board game club's game night. Now I got 5,5 hrs of strict action. Time really flew as I was trying to understand new games. Here I was confused with Concordia


Concordia


Hyvää kesän jatkoa kaikille!🖖🏼
Have a good Summer! 🖖🏼
6 kommenttia:

 1. Yhdessä romu-ohjelmassa ihastelivat Concordea, sitä nopeaa matkustajaleijaa, tuli mieleen. Hmmm...Kylymä Helevetti...oiskohan sukua ryssän helvetille? Sama fiilis enivei, tolkun viileä. Matkaa absoluuttiseen nollapisteeseen onneksi vielä paljon, se se vasta kylmä piste on...olisiko varmistamatta kääkleltä, luotan kuulaan..-283?
  "Minulla on kissa mutta se kuoli kun se menetti henkensä, nimimerkillä toivoo tero. Sliipareiden mopot show on aivan levotonta läppää. Kun sitä ajankuvaa muistelee eli kasarin alkua kun sleepyt kasvoi isoksi niin täytyy kyllä taputtaa käpäliä ja pitkään, olivat piikki yhteiskunnan lihassa, eivät luovuttaneet vaikka viranomaiset tekivät metkun jos toisenkin kiusatessaan kilttejä, joskin hieman kurittomia lapsiaan. Hieno yhtye, hienoa kettuilua...kaikilla;D
  Mukavaa viikkoa vaasaan ja sopivat kelit kaupan päälle. Jihuu! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lähisana oli kyllä nopeempi kuin tää peli... Ryssiin liittyy näemmä tuokin, sen blogiselvennyksen mukaan olivat piilos siä kallionkuopis venäläisiä silloin 1700-luvulla ja talvella oli helvetti siä kivenkolos kyykkiä. Sleepparit taas on hauskoja, harmi etteivät koskaan kertoneet mistä kakkakepposessa oli kyse.

   Poista
 2. Noi voihan helevetti ja kylmäkin vielä!

  Huh, hurjia pyöräretkiä, muistahan pitää taukoja ja tankata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kylmä helvetti on varmaan aika tarkka kuvaus, jos siä tosiaan on talvi kyykitty piilos... Juoda muistin suht hyvin, mutta tauot jäi kotimatkalta. Se oli virhe. Juomatkin vois olla jatkos muutakin kuin paljasta vettä.

   Poista
 3. Ei uskoisi, että vajaan viiden kilometrin päässä tuosta idyllisestä maisemasta on noin rankkojen historiallisten juttujen paikka. Jokimaisema on aivan ihana. Aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta, elämä tuolloin on varmasti ollut ihan rauhankin aikaan rankkaa, saati sitten viä orjuutta yrittää vältellä talvella kallionkuopis... Hyvä on elää nykyään. 👍🏻

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.