2020-11-14

Saturday classic - BÖC

Tämän päiväisenä lauantaiklassikkona on tarjolla toinen lyhennebändi, BÖC eli Blue Öyster Cult. Yhden kappaleen valitseminen oli taas vaikeaa, joten mennään helppoa tietä ja otetaan kaksi hyvää! Ensin Heavy Metal -scifi-animaatio-leffaa varten kirjoitettu Veteran of the Psychic Wars:
The Saturday classic for today brings another three letter band BÖC which stands for Blue Öyster Cult. I had trouble choosing just one song so I took the easy way and picked both of my top choices. First here's Veteran of of the Psychic Wars (this was written for a scifi animation movie Heavy Metal):

Bändin kuuluisin kappale on (Don't fear) The Reaper ja onhan sekin hyvä, mutta itselleni vain tuttu. Nämä molemmat valitut on taas levyltä Fire of Unknown Origin, joka on tullut kuunneltua lähes puhki.

Toisena kappaleena on Joan Crawford - laulu kertoo kuuluisan filmitähden pimeästä puolesta ja perustuu tyttärensä paljastuskirjaan. Mutta laulu on hieno!
(Don't fear) The Reaper is the most famous of  their songs and it's OK but not that big for me. Both of these songs are from the album Fire of Unknown Origin that I have listened to very much.

The second song here is about Joan Crawford. It's based on her daughter's book that tells about the darker side of the famous film star. But a great song!

Lisää lauantaiklassikoita löytyy Lepiksen kokoomasivulta.

Hyvää viikonloppua!
You can find more Saturday classics from the summary page of Lepis.

Have a good weekend!

10 kommenttia:

 1. Jonkun verran tuttua, en ole koskaan ihmesti intoutunut mutta Godzilla -livevetona kohti joskus teininä. ihan käypästä huttua=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Godzillaa näkyi mainitun erikseen tuolla muuallakin, joten piti nyt kuunnella ja oli mulle kyllä ihan uusi. Mulla ei oo tullut montaa kertaa innostuttua kunnolla bändistä vaan enemmänkin jostain levystä, jota sitten kuuntelen paljon, vaikka samaa bändiä laajemmin hankkien olis voinut löytyä lisää hyvää.

   Poista
  2. Minä taas kahlaan samantien koko tuotannon läpi jos jostain innostun=) Godzillassa kolahti se nauhakaiun käyttö, tai se sai kuuntelemaan, jossain koohtaa se Godzilla toistuu ja toistuu sen kuuleekin jo zillagod.. Böc on pidemmän päälle vähän liian ameriikan poppia mulle, moni amerikan bändi sortuu siihen kaupallinenn radiosoitto pitää saad! -pakkomielteeseen, toisaalta ei tule menenstystä ilman sitä, siksi bändillä saattaa olla huvittavankin erilaisia biisejä keskenään samalla levyllä. valitettavaa aina kun rahan annetaan ratkaista taiteellisia näkökulmia mutta henkisä arvoja ei voi syödä;D

   Poista
  3. Sanansahan voi syödä, mutta ei silläkään kauaa elä... 🙃 Tuo koko tuotantoon tutustuminen olis varmaan hyvä homma, jostain syystä ei vain oo tullut mieleen. Eppujen koko tuotanto on taas mennyt aika luontevasti koko ajan seuraten.

   Poista
 2. Olipa jännittävä uusi tuttavuus, en ollut bändistä kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Jännittävä' on kuitenkin positiivinen sana mun kirjoissa. 😃 Tuota ei tosiaan oo paljoa munkaan kuuntelemilla radiokanavilla kuulunut, joten ei ihme että uusi.

   Poista
 3. BOC on jäänyt minulle ihan vieraaksi. Kuuntelin myös tuon Reaperin, en tuntenut sitäkään.

  Joan Crawford-biisi oli kiehtova, tykkäsin siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mullakin kärkilistalla kuten näkyikin. Wikin mukaan Joanista tehtiin jokin musavideokin, mutta oli niin rankka, ettei MTV suostunut näyttämään sitä. Yritin selailla youtubea, muttei valitettavasti löytynyt sieltäkään...

   Poista
 4. Tämä on taas niitä bändejä, joita kukaan muu ei tiedä kuin me kaksi :o Sinänsä outoa, sillä joskus saattaa BÖC:ä kuulla radiokanavilla. Tosin enemmän kuin äärimmäisen harvoin. Minäkin olen soittanut Sunnuntaiklasareissa tuon Reaperin muinoin ja onhan HIM tehnyt siitä oman coverinsa aikaa sitten.

  Päivän biiseihin. Todella kovaa kamaa! Tykkäsin todella paljon tuosta Joan Crawfordista, siis melodiasta. Meni jotenkin ytimeen. Veteraani on taasen aivan huikea omassa olemuksessaan. Jes!

  VastaaPoista
 5. Pitikin käydä kuuntelemas HIMin versio: https://www.youtube.com/watch?v=jvxRTs9bVoo Se nais-mies laulu teki siihen oman pirtsakkuutensa, mutta kuunneltiin että aina välillä kuuluva tausta on tehty jotenkin liian 'rämiseväksi'.

  Hienoa, että valinnat iski! 👍🏻😊

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.