2020-11-02

Viikon kuva - Mietaalla

Viikon kuva on eiliseltä käynniltä Kurikassa, jonne ajoin äidin luota synttärivierailun jälkeen. Kävin kuvaamassa pikkuserkun Juha Miedon uuden patsaan sekä päivänvalossa, että näin pimeällä:
The photo of the week is from my hometown Kurikka where I visited yesterday after seeing my mother on her upcoming birthday. Here's a brand new statue of my second cousin Juha Mieto:


2020w44 Juha Mieto statue


Itse asiassa tuolla sirkusmainoksen takana näkyy rakennus, jossa synnyin reilut 55 vuotta sitten.

Kävin lapsuuden kaverin kans päiväkävelyllä kotikylällä ja tässä Mietaan koululla, jossa olin ala-asteen. Tai no, ensimmäinen vuosi taisi olla kansakoulua ja sitten kakkosluokasta eteenpäin Kurikassa vaihtui voimaan peruskoulu. 
Actually the building behind that circus ad is the place where I was born a bit over 55 years ago.

In my home village I did a walk with my childhood friend to check out familiar places. One of them was this school where I spent the first six years of my education.


My first school


Maisemia tutkivalle tiedoksi, että tuolla taustalla linkkimastosta vähän vasemmalle näkyy kuuluisa Mietaan nuorisoseura.
There's a river going from right to left in the middle of the photo. Otherwise it's quite typical flat countryside scenery.


6 kommenttia:

 1. Velipoika (synt -62) kai oli viimeinen et kävi kansakoulua tai jotain. Hienosti valaistu tuo patsas, onko siinä lähellä Mietaan Snagari, Jussin LauantaiSpessu = Lihis mämmillä ja maidolla! 7,- halvalla lähtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo peruskouluksi vaihto meni kunnittain/kaupungeittain. Vaasas oli tapahtunut vuotta tai paria aiemmin ku Kurikas. Noi jalustan kuviot on leikattu teräkseen, eli ovela on. On sinne rillille n kilsa - joen toisella puolella Hotelli Pitkä Jussin ja yökerho Pätkä Jussin vieres on grilli http://www.puskajussi.fi/ 😄

   Poista
 2. Vai Mietaalla on käyty ja Jussi on ihan sukua! Miten sinulta sujuu muuten hiihto?

  Äidille jälkikäteisonnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sukulaisuus ei oo mikään kovin harvinainen täs tapaukses - mun isällä oli lähes 50 serkkua, joten niitä pikkuserkkuja riittää aika paljon. 😄 Kouluaikana olin aina about viimeinen koulun pakollisis hiihtokisois, mutta tos 15v sitten se into löytyi vihdoin.

   Kiiiiits. Tosin synttärit on vasta huomenna, mäkin kävin etukäteisonnittelemas, kun viikolla ei olisi tuollaista kierrosta ehtinyt... 😊

   Poista
 3. Hieno valaistus on patsaalla! Mun isä oli nuorena yleisurheilumiehiä ja penskana mun ja veljen oli pakko käydä Imatran Voiman lasten hiihtokilpaluissa. Hännille jäin aina, mutta kaikki saivat lusikan :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli palkinnoksi vihko ja kynä. Itse asias kerran olin toiseksi viimeinen, kun yks jäpikkä oli hiihtänyt väärälle pidemmälle ladulle. 😄

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.