2020-11-07

Saturday classic - OMD

Lauantaiklassikkona edelleen kasaria, eli OMD, joka ei tarkoita 'Oh my D...' vaan Orchestral Manoeuvres in the Dark. Ja nyt on reilut 40 vuotta heidän isommasta hitistään Enola Gay:
The Saturday classic for today is from the 80s and by OMD. It doesn't stand for  'Oh my D...' but Orchestral Manoeuvres in the Dark. It's now 40 years since their biggest hit Enola Gay:

Kappaleen sanat ovat atomipommin ja sodan kritiikkiä, vaikka jotkut luulivat sen liittyvän jotenkin homoihin (meni jopa BBC:n kieltoon yhdessä ohjelmassa tuon takia). Reilu viikko sitten katsottiin hauska Enola Holmes -leffa (Sherlock Holmesin pikkusiskosta) Netflixistä ja opin siitä, että tuo on käännettynä Alone=Yksin.

Muita OMD:n iskeviä kappaleita ovat Tesla Girls, Locomotion ja Talking Loud And Clear

Lisää lauantaiklassikoita löytyy Lepiksen sivulta.
This song is anti-war and anti-atomic bomb even though some thought that it has something to do with gays. Enola is familiar also from a fun Netflix movie Enola Holmes (about the younger sister of Sherlock Holmes) from which I learnt that Enola backwards is Alone.

Other good OMD songs are Tesla Girls, Locomotion and Talking Loud And Clear.

More Saturday classics are in the collection page of Lepis.6 kommenttia:

 1. En ole luultavasti tätä kuullut. Jännä ristiriita iloisen ja rytmikkään kappaleen ja karsean asian välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tosiaan olla eri soittolistat eri paikoissa, olisin luullut että kaikki on tuon kuulleet. Näinpä, itse kuuntelin nuorempana vain enemmän musaa ja vasta myöhemmin ajattelin sanojakin.

   Poista
 2. Ensin ajattelin, että nyt tulee jotain minulle ihan vierasta, en ole bändistä kuullutkaan, mutta heti kun biisi alkoi, niin tunsinhan minä sen! Ja onkin hyvä biisi, ihana korvamato <3

  Kuuntelin nuo muut linkkaamasi bändin biisit, mutta niitä en tuntenut. Vaan upeita musavideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että tuli viihdykettä sullekin! 😊
   Onhan ne kaikki suht samantyylisiä keskenään, mutta eipä sitä yhdellä äänellä montaa erilaista tehdä. Tuo musavideo-tapa oli kyllä kasarilla mukava, nykyään niitä näkee vähemmän, vaikka toki edelleen niitäkin tehdään. Itse täytin leffoja sisältävien VHS-kasettien loput MTVstä musavideoilla, niin sai sen lopun nauhaa käytettyä. Eipä niitä paljon koskaan tullut kyllä uudelleenkatsottua ja löytyvät varmaan Youtubesta about kaikki jo.

   Poista
 3. Tämä on yksi varhaisia konehuttuja jotka silloin pääsi mun soittolistoille tooodella harvoin. Lisätään vielä että tuo Enola gay on sen lentokoneen (B29 muistaakseni) nimi. Pommi taisi olla Little boy. Jenkit tykkää nimetä aseitaan, on ne niille niin rakkaita, outo fiksaatio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten, olis tuon nimen taustan voinut kirjoittaa tekstiinkin auki. Jotenkin olettaa, että kyllähän tuon kaikki tietää, mutta ei välttämättä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.