2020-11-16

Viikon kuva - Vaasan tarkka-ampujakasarmit

Tämän kertainen viikon kuva on päivittäiseltä Tarjaa odottelessa tekemältäni kävelyltä, joilla menin usein kasarmien ohi. Rakennukset on suojeltu, kunnostettu ja sieltä löytyy kaikenlaista harrastetilaa, majoitusliikettä, yhdistyksiä yms.
The photo of the week is from my daily walks waiting for Tarja's treatments. I often walked by the old army barracks here downtown. The buildings are protected and renovated and nowadays there are associations, accommodation etc.


2020w46 Army warehouses


Virallinen nimi on Vaasan tarkka-ampujakasarmit (linkki vie wikin lisätietoihin). Isoisäni pyöri näillä kulmilla 1922 tienoilla asepalvelusta suorittaessaan. Oman armeija-aikani vietin Oulun Hiukkavaarassa (II/85), mutta tämä oli käytössä vielä silloin. Vaasan rannikkopatteriston toiminta Vaasassa loppui vuoden 1998 lopussa ja osa rakennuksista siirtyi silloin kaupungille, osa jäi valtiolle.
The official name as translated is 'Vaasa sniper barracks' (the translated wiki page gives more information). My grandfather served in this area about 1922. I spent my military service in Oulu but at that time also Vaasa barracks were in use. The army usage stopped at the end of 1998 and the city of Vaasa got some of the buildings and some are still owned by the state.6 kommenttia:

 1. II/89, Tikkakoski. Siellä ole sellainen kasarmi joita on suomi pullollaan, luin joskus jonku jutun että arkkitejdit suunnitteli ja rakennutti yhden, SA_int tuumasi toimii ja kopio sen joka paikkaan=) Mitäs sitä hyvää muuttelemaan. mutta noissa on luonnetta, näköä, varsinkin nuo ulostulevat hirret on niin siistin näköisiä. Hieno kuva!

  p.s. oletkos kuunnellu The Hu:n LP:n de luxe painosta? Sieltä löytyy muutamasta biisistä versiot joihin on otettu eng-laulavia artisteja, yhdessä o Papa Roachin laulaja, hieno idis ja kuulostaa hyvältä:
  https://www.youtube.com/watch?v=KyfpjGs859E&ab_channel=BetterNoiseMusic Biisi on wolf totem, olen otettu;D Kiitos kun vinkkasit tästä, olen kuunnellut aika paljon parin viime viikon aikana, hyvää vääntöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuli käytyä muutama vuosi sitten Oulus niin, että oli aikaa hengailla. Ajelin silloin vanhalle kasarmille ja sieltä löytyi vanhat tutut rakennukset. Alue on ollut siä vähän jäässä ja kaikkiin tiloihin ei oo löytynyt käyttöä. Mun vanha kassu oli vain hylättynä, huoneiden ovet oli lukos, mutta käytävällä pääsi käymään. Oli aika jännää!

   Tuo kappale oli kyllä mainio! Ihme elleivät pääse kunnolla pinnalle tuolla menolla.

   Poista
  2. Sain äkillisen muistokohtauksden - olen käynyt Keuruun viestirykmentissä ja siellä on kans tuollaisia kasarmeja, niinpähän olikin, mietinkin että mikä on niin tuttua..ei aina ihan heti välähdä;D
   Toivon että Hu-miehet menestyy, onhan se kivaa välillä kun on jotain muuta kuin ameriikkaa..

   Poista
  3. Mulla taas tuli vietettyä joskus vuoden -75 tienoilla kesää Keuruun keskustas serkun luona. Tuo eri maalaisten musa on tosiaan selvästi uutta, joten globaalisti toimies tuloo lisää vaihtelua ja rikkautta musiikkiin. Jatkoon! 👍🏻

   Poista
 2. Kuvauksellinen paikka.

  Tarjalle hyviä vointeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pitäis vähän kurkkia lisää tuolla alueella kuvausmieles.

   Kiitos, välitetään!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.