2020-12-14

Viikon kuva - Inkeri

Viikon kuvana kävelyn varrelta otettu Inkeri-patsaan kuva. Viime toukokuussa  75-vuotias patsas on tehty liikenteessä kuolleiden lasten muistoksi (lisätietoja).
The photo of the week shows the Inkeri statue. This statue of a little girl called Inkeri was 75 years last May and it's for children who have died in traffic (more info).


2020w50 Inkeri a statue of a little girl pikkutyttöpatsas


"Patsas esittää nuorta tyttöä, jolla on pieni lintu käsissään, siipirikko, läheisellä moottoritiellä auton tönäisemäksi jäänyt vahingoittunut lintu. Tapaus on tosi, kyseessä ollut tyttö, Inkeri nimeltään, juoksi kesken leikin läheiseltä pihalta tielle pelastamaan lintua. Saatuaan linnun käsiinsä, syliinsä, tapahtui pahin mahdollinen – tyttö oli keskellä kaupunkiin päin tulevaa moottoritietä, eikä liian kovaa vauhtia tulleella autoilijalla ollut mahdollisuutta väistää – ja Inkeri itse jäi auton yliajamaksi, ja menehtyi saatuihin vammoihin. Vaasan uusi moottoritie koitui liian monen leikkivän lapsen kohtaloksi."

Turvallista viikkoa! 🍀
“The statue depicts a young girl with a small bird in her hands, a winged bird, a damaged bird pushed by a car on a nearby highway. The case is true, the girl in question, named Inkeri, ran in the middle of a play from a nearby yard on the road to rescue a bird. After getting the bird in her hands, in her arms, the worst possible thing happened - the girl was in the middle of the highway coming to the city, and the motorist who came too fast had no chance to dodge - and Inkeri herself was left overridden by the car and died of the injuries. Vaasa's new motorway was the fate of too many children playing. ”

Have a safe week! 🍀

10 kommenttia:

 1. No olipas Inkerillä ankea kohtalo. Hieno patsas, valkoinen "ajan patina" saa sen jotenkin eloisammaksi. Väkisinkin jää miettimään epäoleellista asiaa eli miten kävi sammakon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuo on tosiaan siinä moottoritien alkupään ihan vieres, niin pysyy lähellä alkupaikkaakin. Sammakosta ei tietoa, pelastamansa lintu jäi varmaan siinä samas rytäkäs auton alle toistamiseen.

   Poista
 2. Inkerin tarina on koskettava. Nämä ovat niin surullisia. Toivoisi, että jokaisella olisi turvallinen tie. Muutama vuosi sitten Jyväskylässä pistin merkille, että autoilijat ovat älyttömän aggressiivisia. Joku antoi suojatiellä lapsille ja minulle tietä ja eikö siellä jo joku uuno soittanut torvea hänen takanaan. Ihan käsittämätöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyväskylää on sanottu hankalammaksi kaupungiksi kuin helsinkiä ajaa ajokortti, osaltaan johtuu autoilijoiden töykeästä käytöksestä, valitettavasti rakas J-kyläni on tässä suhteessa huono.

   Poista
  2. Tuntuu että samaa huonoa käytöstä liikenteessä on sanottu myös ainakin Seinäjoesta ja Vaasasta, ehkä ne vain kuulee, kun on täällä päin, ties vaikka tuo olisi suomalaisten ongelma. USAssa on aina ajaessa tuntunut, että yleisilme on paljon kohteliaampaa ja porukka kärsivällisempää (pl nämä road rage tapaukset, joista kuullut).

   Poista
  3. Aikaisempaan ilmasto-jutteluun viitaten: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007685141.html
   Taas peukku pystyyn -juttu, kyllä on hienoa kun se yks tollo saaatiin (ihan kuin olisi ollut mukana prosessissa isostikin;D) kammettua pois pressan virasta niin US of A liittyy takaisin Pariisin ilmastosoppariin ja nyt Biden vielä tällaisia rohkaisevia nimityksiä tekee!

   Poista
  4. Onneksi siis hyviäkin uutisia välillä. Toivottavasti tuo tekee muutakin kuin sähköautoistaa maata, niiden pitäis saada päästö- ja terveyssyistäkin ihmisiä vähän enemmän kävelemään. Naisen isän suku on näemmä Ruottista, arvelinkin tollasta sukunimestä. ^_^

   Poista
 3. Voi pientä Inkeriä. Surullinen tarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Saattais olla elossakin vielä, nyt on onnettomuudesta 77 vuotta.

   Poista
 4. Näinpä. Onneksi liikennekuolemat on tippuneet vuosikymmenien saatos paljon, mutta jokainen on vieläkin liikaa. Ajamiseen tepsii parhaiten sellainen pelästyksen hetki, jossa ei kuitenkaan tapahdu mitään pahaa. Tai no pieni materiaalivahinko tehostaa vaikutusta, eli sellasen jälkeen muistaa pitkään miten hutera on elo tiellä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.