2021-01-29

Surulliset synttärit

Tänään on nyt sitten mun synttärit ja Tarjan hautajaiset. Emme juhli. Mutta ei kannata harmitella niitä menetettyjä tulevia vuosia, vaan muistella niitä elettyjä yhteisiä vuosia.

Viisi vuotta sitten mun syntymäpäivänä oltiin Afrikan kierroksen puolivälissä 1kk ja reilu 5000 km ajettuna Swakopmundissa Namibiassa. Posotettiin edellisenä päivänä Etoshan luonnonpuistosta 509 km tuonne pariksi päiväksi.
Today's my birthday and Tarja's funeral. So not much partying. But I shouldn't feel sorry those missed years we could have but remember those years that we lived together.

Five years ago on my birthday we were in the middle of our Southern Africa trip (1 month done and over 5000 km driven). The place was Swakopmund where we drove 509 km on the previous day from Etosha national park.

Synttäreihin on tullut tehtyä aina jokin blogipostaus, joten nyt tein tuosta 2016 päivästä juhlan ja Tarjan muisteluvideon.

Reissussa kirjoitan aina illalla kuvien siirron (ja ehkä julkaisun) lisäksi lyhyen päiväkirjamerkinnän menneestä päivästä. Alla tuon päivän muistiinpano:

"30.1. Lauantai

Ei nyt kauheen kuuma ollut tms, mutta nukuin vaan reilu 6h. Ku Tarja heräs, niin aamupalalle ja huoneeseen kattomaan päivän varusteita. Kävellen keskustaan ja turisti-infoa + lentofirmaa kurkattiin. Vanha rautatieasema, kristalligalleria ja rantaan lounaalle. Kävely akvaarioon, jossa haiden ruokkiminen (ja muidenkin kalojen). Kaupan kautta huoneeseen ja palautumista. Sitte kävely Strand hotelliin synttäri-illalliselle, jonka ravintolas The Namibian (5x100g villieläinlihaa). Huoneeseen ja ilta somettaen/dokumentoiden."

Lisämainintoja omasta muistista tuohon:
 • Lentofirmasta tsekkailtiin mahikset joko vesitasolentoon dyynien yllä tai kuumailmapalloiluun (palloiluja ei järjestetty, koska tuolloin aamutkin oli liian kuumia ja kuuma ilma ei noussut ylös)
 • Kristalligallerian vieressä piti olla geokätkö, mutta kun oltiin aikamme siä kontittu, niin opasäijä tuli sisältä näyttämään, että missä se on
 • Tuo puoliksi (melkein) syöty liha-annos sisälsi seepraa, strutsia, peuraa ja kahta eri antilooppia
I have usually done a blog post for my birthday, so for today I created the video above to remember the day and mostly to remember Tarja.

While traveling each day I transfer photos of the day (and maybe publish some) and write a short diary note of the day. Here's a translation of that day's note:

"30.1. Saturday

It wasn't terribly hot, but I slept just over 6h.
When Tarja woke up, went for breakfast and back to the room to collect the day's equipment. Walking downtown and tourist info + local airline office peeked. Old train station, crystal gallery and beach for lunch. Walking to the aquarium with shark feeding (and other fish). Shopping and to our room and some resting. Then a walk to the Strand Hotel for a birthday dinner in the restaurant The Namibian (5x100g wild game). Back to room and evening spent agai surfing / documenting.
"

Some notes to that:
 • That airline visit was to check a possibility to flying trip over dunes or hot air ballooning (mornings were then too hot, so even hot air didn't rise so those were not arranged)
 • We tried in vain to find a geocache next to Crystal gallery until a guy working there came and showed us where it was
 • The dinner that we almost ate together had zebra, ostrich, venison, oryx and eland.


8 kommenttia:

 1. Tarjan hymy on niin kaunis. Ylettyy silmiin asti, sädehtivät kasvot.

  Voimia tälle päivälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu! Se hymy oli herkässä ja täydellisen kuvauksellinen näin valokuvaajan näkökulmasta. Tuossa viimeisessä kuvassa ollaan 2017 Tukholmassa. Tultiin Turkuun pari päivää ennen ekaa sytostaattia ja otettiin risteily varmuudeksi, kun ei yhtään tiennyt miten sen jälkeen jaksaa mitään. Syöpäpelot oli aika korkealla, mutta silti se hymy löytyi. 🥲

   Poista
 2. Nuo akvaariokuvat Tarjasta ovat aivan ihania! Ihanat muistot! Paljon jaksamista Timo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lepis! Meinasin aluksi hakea vain jonkin kuvan tuolta päivältä, mutta se eka videonpätkä oli niin mukava, että keksin tehdä pikavideon.

   Poista
 3. Jännä efekti kun aalto menee kivestä kiveen, hieno! Upea mesta muutoinkin, kvartsin pala on oikein hieno ja nuo rakennuksien muodot, siistejä. Kippis ja kulaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuota aaltoja ihasteltiin siinä monet peräkkäin ja sitten tuli mieleen, että otanpa videon. Jännä saksalaisten siirtomaavalloituksen aikainen kaupunki, joitain kylttejäkin vielä saksaksi siä.

   Poista
 4. Kauniit kuvat ja kauniit muistot. Kiitos, kun jaoit tämän videon, vaikka se nyt varmasti tuntuu vielä entistä henkilökohtaisemmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Tuo lähes koko helmikuu (ja iso osa tuota loppuvuottakin) on vielä odottamassa käsittelyä ja julkaisua, joten sieltä löytyy paljon muistoja.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.