2021-06-05

Saturday classic - Thomas Dolby

Eilisen kunnallispolitiikan jälkeen takaisin lauantaiklassikoihin. Kasarin syntikkapopissa löytyy monta suosikkia ja yksi niistä on syntikkapopin edelläkävijä Thomas Dolby, jolta löytyy muutama itselleni iskenyt kappale. Eniten tämä Europa and the Pirate Twins:
Let's get back to Saturday classics after my blog post yesterday as a candidate of the upcoming local election. Thomas Dolby was a forerunner of Synthpop in new wave music in the 80's. He created a few songs that I liked a lot. The best in my opinion is this Europa and the Pirate Twins:

Isoin hittinsä taitaa olla tämä Hyperactive!, jossa on hauska video. Toinen omaan kärkikolmikkooni menevä on Flying North - hieno melodinen kappale.

Thomas on oikealta sukunimeltään Robertson ja on syntynyt Kairossa 1958. Perusti musisoinnin jälkeen piilaaksoon firman ja heidän tekniikkaansa on käytetty mm sen klassisen Nokian soittoäänen tekemisessä.

Lisää klassikoita löytyy täältä.
Lisämaininta: unohtui tästä, että isällä olisi ollut tänä päivänä 85-vuti synttärit. (= ei ole kirjoitusvirhe, oli viisivuotiaana kuulemma kirjoittanut ikänsä, että '5 vuti'. Mä en vielä tuon ikäisenä kirjoitellut mitään lukukelpoista...)
His biggest hit is probably Hyperactive! which has a fun video. Another song in my Dolby's Top 3 is Flying North - a nice melodic song.

Thomas was born in Cairo, Egypt in 1958 and his real last name is Robertson. He later started a successful business in the Silicon Valley and their technique is used for example in creating that classic Nokia tune.

You can find more classics here.

Added later: I forgot to mention that on this day my late father would have had his 85th birthday. It's already 10,5 years of his passing away...15 kommenttia:

 1. Siis liittyykö hera Thomas Dolby äänentoistoom, onko hän se Dolby? Kauheata musaa, kasarilla olisin vetänyt sua pataan, tod näk;DD ei vaan, olisin pilkannut huolella, huudellelut munattomaksi ja dissanut koko genren tärkeintä eli noita muovisia soundeja, kosketinsoittajien taivas. Ei paskempi hitti, huonompiakin olen kuullut, tuo soundipolittiikka vain saa voimaan pahoin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wikin mukaan Dolby studiot ahdisteli tätä oikeusteitse, muttei saanut kiellettyä taiteilijanimeään. Kaverit antaneet kun leikki aina kaikilla äänivempeleillään kotistudios. Arvaan, että tämä ei jätä kylmäksi, joko innostaa tai oksettaa. 😄

   Poista
 2. Kasari on kyllä minulle enempi sellainen tuntematon planeetta, joten en ollut koskaan kuullutkaan tästä muusikosta.

  Vaan hienoja musavideoita kyllä tehtiin silloin, ihan niiden takia jaksaa kuunnella tätä musiikkia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä sarjas tulee kyllä hyvin kaikkia uusia mullekin vastaan, onneksi video pelastaa. 😃

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Nou hätä! Oliskin aika sattuma, jos meillä olis tasan samat kappaleet lemppareina.

   Poista
 4. Blogitekstiin vielä lauantailta unohtunut lisäys:

  Lisämaininta: unohtui tästä, että isällä olisi ollut tänä päivänä 85-vuti synttärit. (= ei ole kirjoitusvirhe, oli viisivuotiaana kuulemma kirjoittanut ikänsä, että '5 vuti'. Mä en vielä tuon ikäisenä kirjoitellut mitään lukukelpoista...)

  Added later: I forgot to mention that on this day my late father would have had his 85th birthday. It's already 10,5 years of his passing away...

  VastaaPoista
 5. No nii, ota tästä selvää :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan outoa. Olikos tää sama kummallisuus jonkun muunkin bloggeriin?

   Täällä oli montaa eri juttua tuosta ongelmasta, muutamaa voi koittaa josset oo jo testannut? Esim yks oli että third-party-cookies pitää olla päällä ja Safaris ne on kuulemma oletuksena blokattu...

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.