2021-07-26

Viikon kuva - Graffitilandia

Viikon kuvaan löytyi taas vaihteeksi enemmänkin väriä. Kävin työkaverin kanssa perjantaina kävelemässä läpi Vaasan kuusi vuotta hylättynä olleen Wasalandia-huvipuiston, joka on nyt täksi kesäksi avattu Graffitilandia -nimellä:
For this week's photo I got again a bit more color. I visited with a workmate on Friday for six years abandoned local amusement park Wasalandia. It has been opened for this Summer as 'Graffitilandia':


2021w29 Graffiti Landia


Pois lähtiessä sain kysyttyä jo tämän vuoden toisen osallistujan 100 tuntematonta sarjaani. Sandra suostui kuvattavaksi ja tämä oli sopiva paikka muotokuvalle:
On our way out I found already the second participant of this year to my 100 strangers series. Sandra promised to be photographed and we found this place good for a portrait:


Sandra


Portti:
The gate:


The gate


Vanha ravintola:
The former restaurant:


Old restaurant


Työkaveri on muuttanut keväällä Suomeen Ranskasta ja hiukan sai selittää tätä keskellä näkyvää hahmoa. 😃
My work mate moved to Finland from France this Spring and I explained to him this legendary former president of Finland.


Kekkonen


Portilla näkyi pääskysen pesä ja heti emon tullessa suut aukesivat. 
The swallow's nest at the entrance had bird babies and they were hungry all the time.


Baby swallows


Vanhalla lännen kujalle vievällä portilla näkyi toinenkin suomalainen klassikko:
This gate used to lead to the game machine area named Wild West.


Mild West


Kaikki Graffiti Landia -kuvat löytyvät omasta albumistaan täältä
All the Graffiti Landia photos are in its own album here
12 kommenttia:

 1. Graffitit ja muraalit on hienoja taideteoksia joita vois mielestäni olla enemmänkin. Toi 100 tuntematonta on mielenkiintoinen projekti, tekis mieli itekkin kokeilla mutta olen sosiaalisesti hieman rajoittunut. Muutaman olen kuitenkin tänä kesänä napannut, hyvin vois jatkaa jos vaan pokka kestäis. Kun oli tuo hypomania-episodi aiemmin huomasin avoimemmin suhtautuvani myös vieraisiin ihmisiin. Tuli juteltua ihan ventovieraiden kanssa selvinpäin. Kuuluu kaxsuuntaisuuden oireisiin moinen kuulemma. No sen haluaisin pitää ja suunnilleen kaiken muun haluaisin pois menevän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat, just tuollaiset oivaltavat värikkäät isot graffitit tekee paikat hienoiksi. Vaasas on harmittavan vähän muraaleja, en tiä kuin kaks kunnollista isoa.

   Mulla menee aina kauan rohkeutta kerätes, että uskallanko mennä kysymään kuvauslupaa. Toisaalta sitten ajattelee, että eipä siihen kuole vaikka kieltäydytään ja itte asias taitaa vain 2 olla kieltäytyjiä näiden 39 lupautuneen kerran päälle. Mistä katoin tuon sarjan, niin ne jutteli kuvattavan kans pidempään ja kertoi sitten kuvan yhteydes ihmisestä vähän enemmänkin kuin pelkän nimen. Mulla taas oli aina Tarja odottamas vieres, että päästään jatkamaan lomakiertelyä, joten tuli tällänen kevytratkaisu. Tosin valittin tän tyylin kyllä omaa laiskuuttanikin.

   Toivottavasti menee hyvin sullakin tämä kesä. 🍀 Meillä kaikilla on tosiaan omat taistelumme. Kuvaamisen aloituksen helpottamiseksi mulla on kännykäs kuva siitä gallerian alusta, että on helpompi selittää mihin pyydän. Ja sitte taskus on annettavaksi lappuja, joista löytyy 'Kiitos' ja email + osoite galleriaan, niin on jotenkin ehkä turvallisempaa ettei oo mikään väijyvä hiippari. 🙂

   Poista
 2. Purkavat Jkl-ssä, aivan keskustassa, Siionin temppelikirkon ja se on julistettu täällä graffitialueeksi, käy tsekkaamassa, tuli tuosta g-landiasta mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tuo siinä kaupunginkirkon ympäristös, siinä ainakin näkyi kirkko-haulla monta kohdetta? Siionilla ei gmapsi löytänyt.

   Poista
  2. Hae osoitteella lyseonkatu 3

   Poista
  3. Kiitos, näemmä Lyseonkatu löytyy vain Jyväskylästä ja Vaasasta! 😃
   Paikka talletettu mun google mapsin kirjanmerkkeihin, niin löytyy kännykälläkin.

   Poista
 3. On kyllä hyvä uusiokäyttö saatu Wasalandialle. Minkä takia muuten se huvipuisto on suljettu, menikö konkkaan?

  Kekkonen ja Pelle Hermannikin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ja tuossa kuului, että ehkä ovat vihdoin taas saamassa neuvotteluja käyntiin Puuhamaan kans alueen vapauttamisesta. Sulkeminen oli muistaakseni klassisesti porukan vähenemisestä ja omistuksen siirtymisestä Espanjaan, mutta tuolla wikis näytti olevan tarkempaa tietoa:
   "Suurimman kävijämäärän pudotuksen Wasalandialle aiheutti verovapaan myynnin loppuminen laivamatkailussa vuonna 1999. Ennen sitä yli 20 prosenttia Wasalandian kävijöistä oli ollut ruotsalaisia. Kävijämäärät putosivat vuodessa 27 prosenttia alle 100 000 kävijään. Vuoden huonoihin lukuihin vaikutti myös kritisoitu lipunmyyntiuudistus, jonka jälkeen jokaisen täytyi maksaa täysi sisäänpääsymaksu alueelle, vaikkei kävisi yhdessäkään laitteessa. Se pudotti varsinkin aikuisten kävijöiden määrää, minkä seurauksena jo vuonna 2001 aikuisten liput maksoivat vähemmän kuin lasten."

   Kolmantena mulle tuttuna bongauksena oli ravintolan etuseinässä oleva ex-huvipuiston maskottikarhu luurankoversiona. 😄

   Poista
 4. Graffititaiteilijat ovat tavattoman taitavia! Ihanat pääskysenpojat ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä molempiin! Oli lähes konemaisia niitten suun avaamisen nopeus, kun kaikki yhtä aikaa yritti suu ammollaan pyytää ruokaa. Pääsymaksu oli ehkä hiukan kova verrattuna pelkän kävelyn antiin, mutta toisaalta tuota ihan mielellään tuki kun kerrankin oli alueelle käyttöä (sen värikuulasodan lisäksi).

   Poista
 5. The swallow nest is awesome!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Those babies were like little machines that opened mouth at the same second immediately when the parent came there.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.