2021-07-03

Summer classic - Saatilla muistoissa

Klassikkosarja on kesän ajan vapaampi, joten yhdistän samaan ekan Lapin päivän kuvia ja muiston Tarjasta. Pyöräilyä tuli vain 17 km, mutta päälle kävelyä reilu 7 km. Kävin tutun reitin Ylläsjärven reunaa Ylläslompolon järven lintutornille ja siitä vielä kuvaamaan itseni Lompolonpääjärvellä:
The classics series is a bit different during the Summer so I'll publish some photos from yesterday as well as a memory of Tarja that the song brings to me. I bicycled to a walking path and hiked via shores of two lakes to the third small one. The drone picture below is of me and the Lompolonpää-lake:


Lompolonpääjärvi


Kävellessä tuli kuunneltua kännykän kaiuttimesta tämä kappale putkeen kuudesti. Bändi on Elokuu ja ns. 'cityhumppa'-kappaleensa aikoinaan hittinä soinut herkkä Saatilla:
During my walk I listened to this song six times in a row. The band is Elokuu (translates to 'August' in English) and the song Saatilla (about as 'Accompanying' i.e. walking with a date). Lyrics translated to English tell a bit even though some words were not translated at all. 

Viimeksi tuolla käydessä (2015) satoi paluumatkalla ja kun marssittiin alla näkyviä pitkospuita sadeviittojen alla niin laitoin tuon kappaleen soimaan kännykän kaiuttimesta. Tarja muisteli monesti miten mukava hetki se oli, vaikka satoikin. Sanoissa löytyykin monta sopivaa sanaa: pitkospuut, taluttaa, saatilla, käpertyä kainaloon. ❤️  
On our last visit here in 2015 it started to rain during our walk back to the car. We marched on the path below under our rain ponchos and I played this song on the speaker of my phone. Tarja has mentioned several times how nice that moment was even though it was raining. The lyrics are really nice, telling about walking together, Summer nights and hugging. ❤️


Hiking path next to Ylläslompolo lake


Järven rannalla ollut infokyltti oli tänään hiukan kärsineen oloinen:
The info sign by that pier is nowadays a bit 'seen some life' -style.


Sign revisited after 6 years


Kuusi vuotta sitten (27.7.2015) tuo kyltti oli selvästi pirteämpi. Paljon on tapahtunut sen jälkeen - tuolloin aloiteltiin ensimmäisiä suunnitteluja vuoden 2016 vuorotteluvapaalle ja kuviteltiin kaiken jatkuvan normaalisti. 
Six years ago (27.7.2015) the sign was much nicer. A lot has happened since then. Back then we were doing our first plans for our 2016 sabbatical year and thought that everything will continue as it was.


Lompolonpääjärvi


Muita kesäklassikoita Lepiksen kokoomasivulla. Kesän ekan reissun muita kuvia taas täällä lähipäivinä.

Valoa kyllä riittää, seuraava auringonlaskukin on 15. heinäkuuta.
The other Summer classics are here. More photos of my Summer's first trip are coming here in the near days.

I get lot of light as here the next sunset is on July 15th.

8 kommenttia:

 1. Piiiiiiiiiiiitkiä päivä jos au laskee vasta kahden viikon päästä;D

  Ei oikeinmun musaa, vähän liian nössö ja väärällä tavalla. Plääh, en keksi mitään sanottavaa kun on jotenkin niin merkityksetöntä korvakarkkia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastineeksi sitten piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkä yö joulukuus. ^_^

   Joo, tuossa taas mulle on se merkitys muistoissa ja nyt kun taas kuuntelin sanoja, niin niissäkin. Ja itte asias sävelkin iskee. Mutta makuasia sano koira.

   Poista
 2. Ihana muisto tähän biisiin, tuollaiset hetket ovat kultaakin kalliimpia.

  Elämä todellakin heittelee. Jotenkin sitä todellakin ajattelee kaiken jatkuvan normaalisti, mutta ei. Onneksi on muistot.

  Onko siellä paljon itikoita?

  Lammassaareen olen muuten mennyt pitkospuita pitkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, näitä tulee aina välillä jostain mieleen, kun jokin tilanne triggeröi muistoja.

   Vaihtelevasti - hyttysiä riittää kans, mutta ne on jotenkin huomaamattomampia, pistosta ei edes huomaa. Mutta paarmoja on paljon ja ovat ärhäkämpiä. Onneksi ei oo vielä hirvikärpäsiä näkynyt.

   Piti oikein googlata, että missäs päin tuo Lammassaari onkaan. Joskus voisi olla hauska mennä noi pitkospuut jo ihan tuon laulun takia. 🙂

   Poista
 3. Ensi vuoden huhtikuussa jännää: Sabaton, Tjh HU ja Lordi keikkailee!!

  "Kiertueen päätöskeikat soitetaan 8.4. Kuopio-hallissa ja 9.4. Helsingin Hartwall-areenalla"

  Lordi oli julisteessa alimpana eli aloittavat ja sit HU!! Sabatonin voikin jo jättää väliin, paitsi jos on kovin sotaisa olo (soittavat War-metallia)mutta The HU olisi kyllä nähtävä, mielettömän kauniita soittimiakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sabaton mulle uus nimi, mutta enpäs tiennyt että Lordikin on edelleen aktiivinen. Tosin ei tuu seurattua sellaisia kanavia josta ton tiedon olis saanut. Täytyy kyllä myöntää, että meidän konserttikäynnit oli aina Tarjaa kiinnostaviin bändeihin ja Tarjan aloitteesta, mä oon ollut enemmänkin kuskina ja kuvaamispuolen harrastajana ku usein näissä saa mukavia kuvia. Esim se Apocalyptica tai Within Temptation (niin Tarja sai kotona katsoa rauhas isolta ruudulta, että mitä hän oli kuuntelemas).

   Poista
 4. Biisi on tuiki tuntematon, mutta mukavan oloinen. Maisemat ovat komeat ja muistot ihania. Lämpimiä ajatuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lepis. Tuo laulaja on tehnyt musaa soolonakin, taiteilijanimi on Nopsajalka. Toinen sen paljon soitettu on Lupaan olla - onkohan tuo tutumpi? Oli haikea kävellä tuolla, mukava että ilmat oli noin hienot.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.