2021-07-12

Viikon kuva - Pyöräloma Ylläksellä

Viime viikko olikin taas keskimääräistä kuvauksellisempi, kun toissa torstaina alkanut Ylläs-viikko jatkui. Valitsin tähän kuvan maanantailta, jolloin ajoin Äkäslompolon puolelta lähtevää huoltotietä huipulle. Tuo kuva ei ihan kerro totuutta tien jyrkkyydestä - välillä en onnistunut lähtemään paikaltani ylämäkeen, kun ensipolkaisu veti tyhjää ja oli pakko heti hypätä maahan. Mutta maisemat oli upeita.
During the last week I photographed again more than usual as the trip to Lapland continued. The photo of the week is from the maintenance road behind the Ylläs. I used this to drive to the top. It's actually much steeper than it shows in the photo. A few times I failed to start bicycling as I had to lean forward and the rear wheel didn't hold for my first pedaling. But the scenery was beautiful.


2021w27 Driving to the top of Ylläs


Tuona päivänä näkyi eniten poroja. Sama tokka pyöri tuolla maisematien pätkällä ja mennen tullen sai pysähtyä hetkeksi autojen kanssa odottamaan niiden etenemistä. 
On that day I met most of the reindeers on that trip. This herd was walking in the area so both on my way there and on my return I had to wait for them for a while along with the cars.


Reindeer warning


Torstaina ajoin hyvissä ajoin Kolariin juna-aseman lähelle ja matkalla tuli pysähdyttyä ekaa kertaa Lapin Kievarissa. Tuosta on ajettu ohi 21 vuotta (yleensä ei aukioloaikana) ja koskaan ei ole tullut pysähdyttyä, varsinkin kun siitä on mökille matkaa enää 21 kilsaa. Nyt se oli ajomatkan puolivälissä ja kävin tauolla. Sain mukavan juttelutuokiomme jälkeen tämän vuoden ekaksi tuntemattomaksi (nro 49) tuolla asuvan Maaretin: 
On Thursday I left early to the train station for my return as it was a two hour cycling trip. During these 21 years we have always passed the souvenir-cafe that's near the cottage as it was either too close or already closed. But this time it was convenient as my half trip break. I got a drink & pun and a nice chat with this lady. Her name is Maaret and she agreed to be my first 100 strangers participant (#49) for this year:


Maaret


Kolarin keskusta oli aika hylätyn oloinen ja 'avoimena' olevassa puukirkossa oli ovet lukossa. Huomasin kartasta rautatien loppumisen kohdalla jännän jokimuodostelman, joten kävin kuvaamassa sen dronella. Tuosta hiirellä raahaamalla näkee 360-kuvan joka suuntaan. Sadepilvi oli oikeasti paljon tummempi ja paukutti ukkosta.
The downtown of Kolari looked almost abandoned and the old wood church that was supposed to be open was locked. I then noticed that the last part of the rail road is surrounded by an exciting river formation so I went there to shoot it with my drone. If you drag this picture below with your mouse you can see the 360-photo of the area. That rain cloud was much darker in reality.

Hyvää viikkoa! 🍀


(Tuo 360-kuva ei jostain syystä toimi Firefoxissa, mutta Chromessa näkyy oikein...!?)
Have a great week! 🍀


(That 360-pic doesn't work in my Firefox but in Chrome it's OK...!?)

4 kommenttia:

 1. Onpas kiva tuollainen 360, viihdyin toista minuuttia kun sitä hiirellä liikutelin;)
  Mukavalle reissulle mukavaa jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että toimi. 👍🏻 Tuo näytti kartassakin ovelalta paikalta - mietin ovatko jotain rakennettuja kanavia, mutta nyt hoksasin että tuo sillan alta menevä kohta on ihmisen tekemä oikaisu siihen joen mutkaan. En tiä mitä hyötyä siitä on ollut...

   Poista
 2. Onpa upeat maisemat ja hieno tuo 360 asteen kuva. Olen käynyt Ylläksellä vain talvella. Eikö ole ollut kuuma ajaessa? Kauhulla ajattelen meidän miniää Tarua, joka ajaa pyörällä Team Rynkebyn joukkueessa Espoosta Leville. Startti oli viime perjantaina. Se on hyväntekeväisyysjuttu syöpäsairaiden lasten hyväksi. Googlaamalla löytyy lisää tietoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta, tuo onnistui aika hyvin, kun tässä oli onneksi tarkat kuvat, joskus tuuli heiluttaa dronea ja vasta koneella huomaa, ettei tullut hyvä. Ajoviima onneksi viilensi ja ylempänä oli viileämpi - esim Äkäslompolossa alhaalla 30C ja muutama sata metriä ylempänä enää 22C. Ilman sähköavustusta olis kyllä tullutkin kuuma...

   Aika hurja ajomatka! Nämä varmaan kuitenkin osaavat homman ja juovat tarpeeksi ja koko ajan. Tuohan onkin tosiaan iso porukka ja keräävät paljon rahaa hyvään asiaan. 👍🏻👍🏻👍🏻

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.