2021-05-22

Saturday classic - N*na

Pysytäänpä vielä saksalaisissa naisissa. Nena vaihtuu helposti Ninaan ja täältä löytyykin useampi lempikappale. Nina Hagen on räiskyvä monilahjakkuus, joka ei varmasti jätä kylmäksi. Tuolta wikistä löytyykin kiinnostavaa tarinaa. Isoin lempparini on My Way:
Let's stay yet another week with German female musicians. From Nena to Nina Hagen who's a colourful multitalent with a sure effect to everybody. Her wiki page contains an interesting life story. My favourite songs from her is My Way:  

Tuossa kuvituksena on videokooste Ninan elämästä ja musiikkina se itselleni mieluisin versio tästä kappaleesta. Live-esiintymisissä lauloi tuon aina jotenkin erilailla.

Toinen hidas alku + vauhdikas jatko -kappale on tämä Zarah. Tässä alkuperäinen on ruotsalaisen Zarah Leanderin (Sara Hedberg) hitti Saksassa 1930-luvulla
The video above is a collection of Nina Hagen videos with my favorite version of this song. In all the live versions she sang it always a bit differently.

Another slow start + speedy end song is her song Zarah. The original was sung by Swedish Zarah Leander (Sara Hedberg) in Germany in the 30's.

Kaupan päällisinä vielä tosi vaihtelevilla tyyleillä kooste Nina Hagenin esiintymisistä vuosien 1974 ja 2017 välillä. Tuosta huomaa vuoden -78 Punk-herätyksensä: 
As a bonus here's a collection of Nina's performances between 1974 and 2017. Her becoming inspired by Punk music in -78 is clearly visible:

Omat suosikkini ovatkin näemmä kaikki cover-biisejään. Huomasin nyt, että niitä on enemmän kuin olin tajunnutkaan, esim Good Vibrations (Beach Boys), Move Over (Joplinilta), Viva Las Vegas (Elvis), Spirit in the Sky (Doctor and the Medics) ja Light my fire (The Doors).

Lisää lauantaiklassikoita täällä.
Now I realized that all my favorites seem to be her cover songs. And there seems to be much more of them than I was aware of, for example Good Vibrations (Beach Boys), Move Over (Joplin), Viva Las Vegas (Elvis), Spirit in the Sky (Doctor and the Medics) and Light my fire (The Doors).

More Saturday classics can be found here.

6 kommenttia:

 1. Nina Hagen ist über!! Kolahti lujaa hetken aikaa, aivan tajuton äänenkäyttö. Oopperalaulajan koulutus, rokki vei klasari-laulajan mennessään!!! Jee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, tuo äänialahan on wikinkin mukaan poikkeuksellista, sen meinasin mainita tekstiskin mutta unohtui. Ja tuon kyllä kuuli niis kappaleis. Ja meininki muutenkin villiä rokkiesiintyjää.

   Poista
 2. No nyt, ihana Nina <3 Ja ihana Zarah Leander <3 Joskus aikanaan soitin tuon Ninan Zarah-biisin sunnuntaiklassikoissa.
  Minulla on Zarahin musiikkia levyillä, oli suosittu aikanaan 40- ja 50-luvuilla, myöhemminkin. Vanhempani kuuntelivat häntä paljon, joten tuli tutuksi jo lapsena.

  Olipa mielenkiintoinen tuo video Ninan evoluutiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että tuo Zarah Leander on niin harvinaista, ettei sitä kukaan tiä, mutta olispa pitänyt arvata että sulle onkin tuttu! 😊 Hyvä taas että löytyi sopiva klassikko, ja tosiaan vähän matkimista, kun en muistanutkaan että oli sulla ollut, mutta sunnuntaiklassikoistahan on niin pitkä, ettei niitä muiden omia kyllä muista, kun en omianikaan...

   Poista
  2. Matkiminen on hyväksi ja klassikot ansaitsevat sen!

   Mulla on aika laaja musiikkimaku, kaikkein erikoisempia klassikoita en ole edes koskaan soittanut :D

   Poista
  3. Sulta tuon laajan musiikkimaun uskon näiden kaikkien klassikoiden jälkeen, mutta aina välillä tuntuu että joillakin se 'kuuntelen kaikkea' on sama kuin Blues Brotherssin se 'meillä soitetaan molempia musiikkilajeja - countrya JA westerniä'. 😄

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.