2021-05-01

Saturday classic - Kate Bush

Viime lauantain mörinästä vaihdetaan toiseen reunaan korkeaan naisääneen. Kate Bush ja eka hittinsä Wuthering Heights on ehkä kulunut, mutta silti edelleen huippu:
Last Saturday I chose a low man voice and now it's time for the other side - the high female voice. Kate Bush and her first hit Wuthering Heights may be too familiar but it's still great:

Tuolta yo. Katen ja kappaleen wikisivuilta tulikin paljon uutta tietoa: oli tuon ensisinkkunsa julkaisuhetkellä 19-vuotias ja tuli siinä Britanniassa ensimmäiseksi naiseksi, joka itsekirjoittamallaan kappaleella nousi listaykköseksi. Samaan aikaan aloitti muuten myös Blondie, joka 'Denis' jäi kisassa toiseksi.

Toinen soitettava kappale on Babooshka, jonka taustatarina on kuvattu linkin takana.
Those wiki pages about Kate and these songs gave me a lot of new information: she was 19 when this her first single was published and then she became the first woman in Britain to have chart #1 place with a self-written song. (Sorry for a bit silly English - I used to read my blog posts before publishing to Tarja❤️ and after she stopped laughing she proposed better forms for my sentences).

Btw: Blondie started at that same time as Kate but their 'Denis' became second.

The next song I chose is Babooshka - it's background story is behind that link.

Ja vielä yksi. MTV-aikoina tämä Cloudbusting oli vaikuttava kuuluisan Donald Sutherland osallistumisen takia. Nyt vaikutuin lisää, kun luin, että myös Terry Gilliam oli mukana videon teossa. Bush oli mennyt Sutherlandin hotellihuoneeseen kysymään tätä mukaan videoon. Tämä oli sitten mukana ilmaiseksi, koska työluvan saaminen oli tuolloin hankalaa.
And one more. During the MTV years this Cloudbusting video was quite impressive since the famous Donald Sutherland was in it. Now I got more impressed as I found out that also Terry Gilliam participated in the making. Bush went to Sutherland's hotel room to ask if he could act in the video. And he did it for free since back then it was so difficult to get a work permit.

Kate Bush oli jo nuoresta monilahjakkuus ja perfektionisti, joka osasi myös pitää päänsä. Levy-yhtiö olisi halunnut ensijulkaisuksi eri kappaleen, mutta asiasta oli väännetty, kunnes Kate sai tahtonsa läpi. 

Lisää vappuisia tai vaputtomia klassikoita täällä.
From the wiki I found out that Kate Bush was already in teenage years a perfectionist and a multitalent. She's also strong-willed - in the beginning she had to argue for a long time with the record company until she got Wuthering Heights as her first single instead of the one they suggested.

You May find more classics here.
8 kommenttia:

 1. Joskus sitä kyllästyy lopullisesti jouihinkin biiseihin, aika ajaa ohi tai omat kokemukset, tai jotain.. . Es. Yön Joutsenlaulu päräytti tuoone kolmeen viiteen asti vaan viimeiset vajaa kaks'kyt vuotta olen skipannut.Onneksi hakulinen teki toisin järjettomän kokoise biisin Niinpeiene hetken..

  Tää Katen ääni on se vedenjakaja en jaksa kuriositeettia enempää. Hiton hienoja biisejä, varsinkin sovitukset on ihan helvetin hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä Sus' arvasinkin, että voi olla liian paljon kuultu ja tuo on lisäksi sellainen -10 tai +10 biisi monelle. Mulla on taas menny jännästi jo monta vuotta sitten yli Tahroja paperilla, sen skippaan välittömästi, vaikka muuten Epuista tykkään kovaa.

   Poista
 2. No nyt! Kate Bush räjäytti aikanaan tajunnan, levyään tuli veivattua paljon, kun samalla pltteli kynttilöitäja joi punaviiniä. Oikein mystisiä ja tunnelmallisia iltoja!

  On tuollainen nuoruus niin kauneutta, silmäniloa tuo Babooshka!

  Tuota Cloudbusting-videota en muista nähneeni aikaisemmin. Upeita nämä vanhat videot MTV-ajalta, pienoismusikaaleja suorastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Susu! 😊 Cloudbustingin juonta oon ihmetellyt aina, että mitähän siinä on järkeä. Mutta nyt luin, että perustuu johonkin vähän erikoisen tyypin elämänkerralliseen kirjaan ja se sateenteon ihmeellisyys vähän aukes.

   Poista
 3. Joo, tunnelmasta toiseen. Örinä vs. Kiekuminen. Molemmat putoo. Viime viikkoisesta vielä; napauta tekstitys tabia The Wu:n biisissä niin saat enkux käännöksen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin hyvä vinkki, kiitos Pasi! 🙏🏼 Oon kyllä tekstityksen tiennyt, mutta aika harvoin sitä tuloo käytettyä, niin ei tuu mieleen helposti.

   Poista
 4. Aikamoinen setti upeaa musiikkia ja kyllä Katen ääntä kestää kuunnella, onhan tämä sentään selkeää laulantaa. Tuo vuosi 1978 oli muuten tosi kova musiikkirintamalla, tai ainakin paljon biisejä meikäläisen makuun: https://www.uk-charts.top-source.info/top-100-1978.shtml ja https://en.wikipedia.org/wiki/Billboard_Year-End_Hot_100_singles_of_1978. Mielenkiintoinen eroavaisuus ettei niin Kate kuin Blondie mahdu Jenkkien listoille. Meillä ei oltu Blondista vielä kuultukaan �� http://suomenvuosilistat.blogspot.com/2015/09/suurimmat-hitit-1978.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä Lepis, hyvä vuosi! 😊 Tuo Blondien jenkkimenestys olikin jännä, kun muistin että Blondiehan on sieltä, mutta niinpä tosiaan wikiä kurkaten löikin ensin läpi Ausseis ja Euroopas ja vasta sitten kotimaassaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.