2021-05-08

Saturday classic - Since You've Been Gone

Lähestyvä äitienpäivä tuo mieleen Tarjan, tosin niinpä suunnilleen kaikki muukin täällä kotona tekee saman. Maljaa kohotettiin aina äideille ja äidinmielisille. Rainbow:lla on monta muutakin hyvää kappaletta, mutta tämä "Kun olet poissa" on yksi hienoista, vaikkei olekaan bändin alkuperäinen: 
The oncoming Mother's day reminds me of Tarja, as actually pretty much everything here at home. We used to toast to mothers and to those with motherly hearts. Rainbow has several great songs and this Since You've Been Gone is one of them even though it's not their original:

Näissä klassikoissa oppii lemppareistaan uutta, ja sain nyt selville, että Rainbow oli vasta kolmas tämän levyttänyt. Mutta teki siitä kuitenkin isoimman hitin -79, joten siksi yhdistyy niin vahvasti heihin.

Muita lemppareitani on ainakin I Surrender ja Stargazer. Samalla huomasin, että jotenkin olettaa aina laulajan olevan bändin 'johtaja', vaikka Rainbowssa ainoa pysyvä jäsen oli perustaja ja kitaristi Ritchie Blackmore. Tämän bändin kohdalla se on tosin siksi, että Ritchie tunnetaan lempinimellä 'Rockin vaikein ihminen'.

Lisää erikoisviikonlopun klassikoita täällä.

Hyvää huomista äitienpäivää kaikille äideille ja äidinmielisille! 🌹❤️
Blogging about my favorite songs is also a good learning experience. For example I now found out that Rainbow was actually the third band to record this song. But they made it the biggest hit, hence it connects so strongly to Rainbow.

My other favorites are at least I Surrender and Stargazer. I also now realized how easily you assume that the singer is the band's 'leader' but for example in Rainbow the only constant member was the founder and guitarist Ritchie Blackmore. Members changes in this case though are because he's known as 'the most difficult man in Rock'.

More classics for this special weekend are here.

Happy Mother's day tomorrow for all mothers and those with motherly hearts! 🌹❤️6 kommenttia:

 1. Äidinmielinen!! olen;D Rainbow tosiaan on Rikun ihan oma orkka josta sai kenkää niin mini, ukkoa vaihtui kuin sukkia, laulajiakin on ollut, olisko neljäs tai viides tämä romero.
  Russ Ballardin (ex-Argent) biisi tosiaan, samoin kuin tuom I surender, Riku halusi ihan vaan rahaa, on sanonut että onhan se nyt perseestä että kiertää vuosikymmenen ja tekee biisejä hulluna ja silti pysyy pers'aukisena;) Kevensi sen tähden levytysilmettä ja Joe Lynn Turner sopi laulajana tähän oikein hyvin. Ja Riku sai rahansa. Vaan kun kuuntele jotain livetallennetta kasarin alusta niin ei nuo poppisoundit/biisit vallanneet muita biisejä van muut muutti ne omaan muottiin sopiviksi, kunnon hardrock-vedoiksi.
  Riku on mun kitarajumala, lähinnä biisintekotaitojen tähden, en niin noita soolojakaan arvosta joskin hyvä sellainen on aina biisile plussaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai Äidin mieleinen? 😊 Aaa, pitäiskö sitten kuunnella enemmänkin Ballardia, jos se kerran on se hittilaulujentekijä. Tuolla riittää varmasti vaikka mitä juttua Rikun taustalta, ehkä näistä löytyy jotain elämänkertaa luettavaksi. Lappareiden ja Eläkeläisten kirjat jo löytyy hyllystä, mutta vielä mahtuu.

   Poista
 2. Todellinen klassikko, vaikkei olekaan Rainbow alkuperäinen esittäjä.
  Blackmore on tutumpi minulle Deep Purplesta, oikeastaan Rainbowta olen kuunnellut aika vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä Susu! Deeple on taas mulle tuttu enemmänkin nimenä, ne kappaleensa on jääneet jotenkin oppimatta, eli en osaisi edes nimiä mainita. Noloa kyllä.

   Poista
 3. Tää on taas niitä 'Oi niitä aikoja' biisejä! Paljon tulvahtaa mukavia muistoja mieleen tätä kuunnellessa :) Taisin muuten nähdä Rainbown jollain festareilla Boulderissa esiintymässä juuri kun tämä oli listoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, isoja nimiä nähty! 👍🏻 Meillä osui Daytona Beachillä iltakävelyllä sattumalta kohdalle Pink Floyd cover-bändin ilmaiskonsertti, mikä ei oo yhtään samaa luokkaa, mutta muuten vain muistui mieleen niinä harvoina USAn nähtyinä keikkoina. Niin ja SF:ssä näin Village Peoplen keikan. 😊

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.