2020-08-08

Saturday Classic - Armotonta menoa

Palataanpa lauantaiklassikkoihin reissutauon jälkeen. En ehkä soita tätä taukoamatta, mutta se tuo aina nostalgiset muistot lähes 30v takaa. Kun lisäksi sain torstaina Taiteiden yössä fanikuvan artistin kanssa, niin valinta oli helppo.
I had a break in Saturday Classics due to domestic road trips, but here we go again. I don't play this song constantly but it brings up nostalgic memories. As I also got a fan picture with the artist last Thursday the choice was easy.


Sepi & Timo


Kyseessä on siis Sepi Kumpulainen ja isoin hittinsä Armotonta menoa vuodelta 1991. 
The song is 'Relentless going' by Sepi Kumpulainen and the year was 1991.

Seppo 'Sepi' täytti pari viikkoa sitten 50 vuotta ja ensi vuonna on tulossa 30-vuotistaiteilijajuhla. Harmi, että Vaasan esitys oli illan alkupuolella, joten väkeä ei ollut paikalla vielä kovin paljoa.

Lisää Lauantaiklassikoita löytyy täältä
The 30th artist anniversary is coming next year and about two weeks ago he turned 50.  Too bad that the show time was quite early so there wasn't yet that many people listening to the gig.

More Saturday Classics are here.
10 kommenttia:

 1. Laulava talonmies!!! Jess! Koko iltaa en varmaan jaksaisi Sepiä kuunnella, mutta pieninä paloina menee.

  Jotenkin ihanan ilmeetöntä tuo Sepin esiintyminen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat, ja tuo yks 50 minuutin konserttikin meni vielä pienestä palasta. 😊
   Tuo esiintymisen ja sanojen ristiriita olikin se uusi ja iskevä idea aikoinaan. Muut laulunsa on sitten enemmän huumorikappaleita, osaksi sama tyyli ja hauskaa sanailua.

   Poista
 2. Jokohan Sepi on oppinut vars soittamaan kitaraa? Tuon biisin ilmestymisen aikaan ainakin veti silleen että kitaraan on viritetty valmiiksi E-sointu eli kun niitä kieliä rämpäyttää niin tulee se E, ja sit kun laitetaan sormi suorana aina samastan kohdasta painaen niin saadaan muut soinnut. Sellaisella virityksellä saa aikaan vain niitä mitkä on viritetty eli jos siinä on (niinkuin tuossa biisissä) avoin E niin siihen biisiin ei sit mollia saa millään, duurissa loppuun asti.

  Tää tuli siihen aikaan ulos kun itsekin musaa harrasti vielä tähteys silmissä niin kyllä ärsytti kun levytyssopimuksen saa soittotaidoton talonmies jonka ääni on perseestä ja kaikessa on itse parempi. paitsi siinä että puuttu se vitun wau-faktori joka sepillä oli yhden vuoden tuon hitin ansiosta.

  Nykyään olen armollisempi itseäni kuten myös Sepiä kohtaan, hienoa että vieläkin jaksaa heitää keikkaa, saahan siitä oivaa vaihtelua talkaarinhommiin, ja näkee Suomen useaan jertaan, tapaa ihmeellistä ryhmää ja Sviidu, kateus iski taas!!! Miksi, oi Miksi!!?? ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tuli sydämestä! ^_^ Nyt kun sanot, niin ei siellä tosiaan tullut kummempia kitarasooloja, on tuon wikin mukaan nyt pari vuotta ollut duona sen Juhan kans, joten ehkä se hoitaa soittoon sisällön. Tuollainen kitara pitäis munkin saada, yritin joskus opetella smoken alkusointuja ja huonosti jäi nekään päähän.

   Sepillä on mun mielestäni parhaana ideana se markuskajomainen sanakikkailu ja huumorityyli + ilmeettömyyden käyttö siinä hitissään. Eipä näistä koskaan tiä keneltä löytyy se iskevä läpilyönti. Sunkin keikkaa olis kyllä mukava nähdä! Löytyykö jo Juutuubista? Yks työkaveri tekee videoita valokuvistaan, joihin soittelee itte päälle kitaralla kaikkia covereita. Jokin sellanenkin vois olla helppo aloitus kokeilla hommaa uudestaan...?

   Poista
  2. Laitappa s-postiin oma s-postiosoiteesi niin saat paluupostissa muutaman biisin. äänitin aikoinani pari keikkaa joiden dat-nauhat sain siirrettyä cd-levylle joten ne on mulla mp-3-versioina.
   elvistellen@gmail.com

   Poista
  3. Profiilistahan se löytyy, mutta lähetin jo sulle spostin. Kuunnellaans!

   Poista
 3. Nyt täytyy tunnustaa, että ei mitään hajua koko Kumpulaisesta... :o No, kaikkihan sen tietävät että kotimaisen musiikin tuntemukseni on varsin vähäistä... Ehkä tämä olisikin kiva kuulla livesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntui, että tuota tuli silloin joka tuutista, mutta taisi tosiaan olla sittenkin vain ne tietyt tuutit, joita itte pidin auki. 😃 Nykyään Sepi laulaa tuon vähemmän kivinaamaisena, joten kokemukset on erilaiset.

   Poista
  2. Lepis ei kyllä sit ole ollut Suomessa tai jotain, tuo biisihän oli kaikkialla ja lama-suomessa meni läpi kuin tynnyrillinen viskiä aa-kokouksessa. En muista Lutakossa nähneeni, tosin tuo -92 kevät oli mun viimeisiä aikoja töissä siellä, hmmm...

   Poista
  3. Lepis oli muuten pidempään Uudes Seelannis jossain välis, ehkä just tällöin. Esim mun vaimo oli Namibias 90-93 ja kaikki Suomen jutut niiltä vuosilta on sille ihan outoja, kun eihän silloin mitään nettiä käytetty.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.