2020-08-29

Saturday Classic - The Rocky Horror Picture Show

Lauantaiklassikossa mennään taas musikaalien puolelle: The Rocky Horror Show, josta tehty elokuva The Rocky Horror Picture Show vuodelta 1975 on klassikko isolla klaalla!

Kuulin tästä joskus 80-luvun loppupuolella meillä töissä kesäpoikana olleelta Pasilta (terkut Kanadaan!). Elokuva, jota esitetään toistuvasti uudestaan, esitanssijat liikkuva ympäriinsä ja katsojat osallistuvat huudoin ja riisin yms heittelyllä, kuulosti heti hauskalta. Osallistujille löytyy ohjeita mitä huudetaan tai tehdään missäkin kohtaa (tämä englanniksi).
In Saturday Classics we'll listen to musicals again. Originally a theater show The Rocky Horror Show was made into movie The Rocky Horror Picture Show (1975) which is a big time classic!

I heard about this from Pasi (greetings to Canada!) at the end of 80s when he was a summer trainee in our company. A movie that's shown again and again with live dancers and audience participating shouting and throwing rice etc. sounded immediately fun. Here are participant instructions for the audience on what to shout or do at which moment.

Yllä ja alla on kappaleet, jotka tulevat leffassa peräkkäin. Vauhtia riittää ja keskiyön esityksissä niitä lauletaan kovaa yhteislauluna.

Itse osallistuin esitanssittuun esitykseen ekan kerran New Yorkissa -98, sen jälkeen Lontoossa 2005 Mariannen kanssa ja Pariisissa 2009 Tarjan kanssa. Viimeisessä osa jutuista oli ranskaksi, mikä vähän himmasi kielitaidotonta.
These two songs are from the moment when the main characters meet for the first time. Just imagine the whole audience singing together (before covid-19...).

My first time was in NYC 1998, then with Marianne in London in 2005 and with Tarja in Paris 2009. The last one was partially in French which was a bit of a downside due to my lack of French skills.


Leffakokoelman keräilyn aikoina piti tietysti tilata USAsta alla näkyvä DVD-juhlaversio, jossa on todella näyttävä pakkaus. Mukana on kirjanen näyttelijöistä, osallistumisohjeet yms. Levyllä on elokuvasta myös versio, jossa on mukana osallistumisäänet huutoineen ja hihkaisuineen.


During our movie collecting times I wanted to get the Special edition 2 DVD (see below) that contains a booklet about actors and participation, documentaries and a version of the feature that has audience participation voices (all the shouting and singing).
Jokunen vuosi sitten tätä esitettiin ainakin Seinäjoella teatteriesityksenäkin, mutta jokin outo tarve säilyttää muistot 'oikeana' esti hakeutumasta katsomaan sitä.

Jos kiinnostaa saada lisätietoa asiasta, niin sitä löytyy paljon noista ensimmäisen kappaleen wiki-linkeistä.

Lisää lauantaiklassikkoja muilta bloggaajilta löytyy täältä.
The play has been in Finnish theaters several times but some strange inner voice that wanted to keep my memories 'untouched' prevented me from seeing them.

If you want to learn more about this wonderful musical check out those wiki links in the first paragraph.

The other Saturday Classics by other bloggers are here.


10 kommenttia:

 1. Olisi varmaan elämys käydä katsomassa livenä tuota musikaalia. Olen nähnyt vaan leffan joskus kauan, kauan sitten.
  Voi, miten nuoria näyttelijät olivatkaan, Susan Sarandonkin ihan vauva melkein!

  Musikaalien värikäs ja yltäkylläinen maailma on kyllä niin kiehtovaa, tykkään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime aikoina on ollut havainto, että parhaiten näitä oikeita esityksiä löytää jostain isoista kaupungeista (NYC, Lontoo yms) Halloweenin tienoilla, jonne tosiharrastajat tähtää jonkusen esityksen valmiiksi. Onhan tuosta tosiaan jo 45v, joten ilmankos Tim Curry ja Susan näyttävät niin teineiltä. 😊

   Poista
 2. En ole koskaan päässyt sisään musikaaleihin. Ehkä se on se yliampuva esitystapa joka tuo musiikkiin teatteri-elementin, laulavat näyttelijät repii niin innoissaan niitä biisejä että menee vähän melodramaattiseksi, en tiedä. Abba-musikaaliakin yritin katsoa pariin kertaan vaan ei toineet ne laulut mun mielestä riehuessa lavalla, en vaan pidä.
  Todella ammattimaistahan touhu on en sitä kiellä=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistinkin tuon sun musikaali-ymmärtämättömyyden viime kerralta, joten siitä tuli vielä lisäintoa tämän tekemiseen. 😄 Multa löytyy listalta vielä muutama hyvä, joista voisi katsoa että ehkä jokin iskee. Mulla on ihan samanlainen olo Oopperan kohdalla - vaimo fanittaa ja oli tosi hauska kuunnella Antti Holman podcast sarja aiheesta, mutta ei vielä oo löytynyt punainen lanka (toki jotkut niistä kappaleista on ylihienoja!).

   Poista
  2. Veikkaan että mun pitäisi käydä katsomassa joku niin sitten saattaisin hurahtaa. oopperaan en kyllä edes suostuisi menemään, ne leidit jotka vetää kolmen ceen äänen...ei kiitos.

   Poista
  3. Ei tuo välttämättä auta - itse oon käynyt Oopperassa muistaakseni kahdesti ja ei löytynyt ideaa. Mutta alueeseen tutustumisena kannattaa kuunnella Ylen Areenasta Antti Holman oopperajuhlat! 👍 Siinä selitetään aluetta hauskasti ja sen jälkeen ainakin haluaisi tykätä Oopperasta. 😄 Menee ulkoilles kätevästi Areena-sovelluksen kautta, niin tuloo liikuttua samalla.

   Poista
 3. Tosi erilaisiin tunnelmiin veitkin. Loistavasti esitti hullua tuo mies, ilmeet ja olemus ihan huippua. Menoa ja meininkiä, mutta en ole varma vetoaako minuunkaan täysillä. Olen kyllä musikaaleja käynyt katsomassa, mutta kauan sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tosiaan on aika erilainen musikaali, tuo transvestiitti-juttu ja muu mitä siinä on, oli varsinkin 70-luvulla aika poikkeuksellista. Mutta hauska tuoda jotain ihan uutta, vaikkei iskisikään.

   Poista
 4. Klassikoiden klassikoita! Ja niin viihdyttävää että aina tulee hyvälle tuulelle tätä katsellessa! Teatteriesityksenä en ole nähnyt, mutta esitanssitun leffaesityksen olen päässyt Denverissä näkemään. Ja voi sitä lystiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo on kyllä ihan syystäkin klassikko. Toki en tiä mitä kaikkea villiä teatteris tekevät, mutta nää esitanssitut leffashowt on yleensä olleet kaikkine oheisohjelmineen aika mahtavia.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.