2020-08-27

Uusikaupunki ja Turku

Oltiin jo kesäksi mietitty autorinkiä eteläiseen Suomeen ja kun tuli yllätyskäynti Turkuun, niin yhdistettiin suunniteltu reitti siihen. Sen aluksi sain vihdoin myös toteutettua vuosia listalla olleen Bonk-museon vierailun.
We had already thought of a road trip to southern Finland for the Summer, but now that we had to visit Turku suddenly we added it to the planned route. At the beginning of the trip I finally got to visit the Bonk museum.


Raba Hiff


Museo on yllättävän pieni, mutta kuitenkin ihan mukava vierailtava Uudenkaupungin keskustassa.
The musem is surprisingly small but it was a nice place to visit in downtown Uusikaupunki.


Bonk museum from outside


Jännittäviä rakennelmia ja niiden selityksiä riitti tutkittavaksi kyllä koko rahan edestä.
There were several exciting machines and their background stories to be read.


Sardin oil portable power unit


Suoraan museon nurkalla oli hienot lahtimaisemat käveltäväksi. Edellinen Uudenkaupungin käyntini oli joskus -90-luvulla töistä koulutuspäivillä ja silloin ajettiin suoraan johonkin silloiseen isoon rantahotelliin ja en paljoa ympäristöä edes nähnyt.
Next to the museum there was a nice walk on the bay shores. My previous visit to Uusikaupunki was sometimes in the 90s on our company's training days and then the bus just took us to the hotel and back and I have no memories of the city.


Uusikaupunki bay view


Tuon jälkeen ajettiin IKEAan hakemaan palapeli-yöpöydät ja siitä Turkuun. Illalla käytiin vielä syömässä ulkoiltapala Paulan ja Paavon luona. Kiitos hyvistä tarjoiluista ja mukavasta seurasta! 🌹🙏😊
After this we drove to IKEA for two puzzle bedside tables and from there to Turku. In the evening we had an outside dinner with Paula and Paavo. Thanks for the tasty servings and nice company! 🌹🙏😊


A family dinner


Aamulla Tarja kävi PET-kuvauksessa ja minä kiertelin katsomassa yliopistonmäkeä ja muita katuja TYKSin ympärillä. Sen jälkeen pikalounas ja kohti Porvoota, johon siirrytään seuraavaksi.
On the next morning Tarja had a PET scan and I walked around the hospital area. This view is from the Turku University hill. After that we had a quick lunch and drove to Porvoo.


A view from University hill


Kerään tämänkin reissun kuvat tähän kansioon, jossa on pari muutakin kuvaa näiden lisäksi (ennen karttaa).
I'm publishing the photos of the trip to this album, where there's few other photos in addition to this (before the map).


8 kommenttia:

 1. Bonk pääsi mun listalla tällä lauseella: Lapsityöläiset voivat myös osallistua Bonk-aikakoneen rakentamiseen.

  Tahdon käydä nielemässä muutaman mutterin;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko tuo hyvä vai paha lista? 🤔 Siinä ulkovarastossa oli tosiaan lapsille tarkoitettu rakentelupaja. Ei näkynyt keskeneräistä aikakonetta tuolloin, mutta ehkä johonakin muus ajas!?

   Poista
  2. To do list. oli iin reippaan kapitalistinen näkemys lauseessa mutta kuitenkin positiivinen juttu=)

   Poista
  3. Hyvä! Mietin vain lapsityövoimasta mainintaa... ^_^
   Näitä MULTI-globaaleja firmoja on kuitenkin ollut Suomessa aika vähän, Nokiakin oli vain globaali firma... :-D

   Poista
 2. Bonk on kyllä hulppeaa! Tykkään!

  Ens kerralla, kun menette Turkuun, käykää Paraisten Dali-museossa. Sen ylläpitäjä on kuulema Dalin re-inkarnaatio :) En ole koskaan käynyt, Egenlandissa näin sen museon, vaikutti mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä SusuPetal - meillä on syyskuus ainakin tulossa viä yks reissu Turkuun, joten ettin kotisivunsa ja laitoin osoitteen talteen. Aukioloajatkin ehkä sopivia.

   Poista
  2. Vieläkö se Posankka on siellä Turuus jossain joessa, Aura, seilaamassa? Sen haluaisin nähdä livenä, aluksi nim luulin etä tää Bonk liittyy siihen jotenkin mut tää olikin eri juttu.

   Poista
  3. Löytyy vielä, tosin se minkä itte tiän on Karibia-kylpylän vieressä: näin. Voi kyllä hyvinkin olla, että jokin versio on tehty siitä vesikelpoiseksikin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.