2020-08-13

Sei7semän sillan reitti

Ollaan jo pitkään suunniteltu ajaa 7 sillan saaristo -reittiä ja nyt kun sattuneesta syystä kotimaanmatkailu on pop, niin toteutettiin se päiväseltään.
The route '7-bridge archipelago' has been in our plans for a long time and now that travelling further away is banned for 'some reason' we finally did it as a day trip.

Tarja and the gate


Ensimmäinen kohde oli yo. kuvassa aloitettava Aspgrenin puutarha Pietarsaaressa. Sen jälkeen pikalounas Korv-Göranin kotiseudun paikassa ja ajo Luodon läpi menevää 7 sillan reittiä. Kokkolassa käytiin neljässä paikassa ja siitä kohti kotia.
Our first stop was in Aspgren Garden in Pietarsaari. After that we had a quick lunch in a local specialty street restaurant and headed to archipelago route. In Kokkola we visited four places and then headed back home. 


Route map


Puutarhan perältä takaisin päin katsoessa näkyy myös vieressä oleva Rosenlundin pappila. Oikealla aitan takana oli kivinavetta, johon oli rakennettu museo.
A view back from the garden shows The Rosenlund Vicarage. Behind the right side red buildings is a museum built inside an old stone cowhouse.


The garden and the Vicarage


Auringonkukkia oli isot penkit, mutta harmittavasti ne eivät olleet vielä avautuneet. Muuta kukkaloistoa onneksi riitti:
There were lot sunflowers but unfortunately, they were not yet blooming. Other flowers were still open though:


Flowery ground


Pappilassa olisi ehkä ollut lounasta, mutta päivä oli nuori, joten jatkettiin eteenpäin.
The Vicarage would maybe have offered lunch but it was so early that we moved on.


The Vicarage


Luodon kunnassa pysähdyttiin hienolle taukopaikalle.
On the archipelago route we stopped at a nice resting place.


A pier in Luoto


Nostin dronen pikaisesti ylös ja koska lähin lentokenttä oli tarpeeksi kaukana, niin kävin ottamassa maisemakuvan 100:sta metristä:
Since the airport is far enough from here I was able to take the scenic photo from 100 meters high:


Seaside view


Kokkolaan mennessä lähimpänä oli Ykspihlajan kulttuurikeskus, jossa on kesäteatteri ja Kahvila Saha.
In Kokkola our first stop was a cultural centre in Ykspihlaja. It has a summer theatre and cafe Saha.


Culture centre


Siitä käytiin pyörimässä vesitornin luona, josta jatkettiin vanhan kaupungin Neristan puutaloalueelle. 
Next we checked out the water tower park and moved on to old town tree house blocks which are called Neristan.


Old town streets


Lauantai oli tuurilla alueen pihakirppispäivä, joten päästiin katsomaan talojen sisäpihoillekin.
That Saturday happened to be a local flea market day so we got to see the courtyards of the houses.


Flea marketLopuksi vielä Suntin alueelle kanavan varren puistoa kiertämään. Vieressä torilla näytti olevan menossa jotain rallikisaa, mutta siihen ei jääty pidemmäksi aikaa.
The last place was the Sunti area where we walked by the canal in the park. There was a rally going on the market square but we didn't stay there for long.


Canal fountain


Paluumatkalla tuli katsottua vielä pidempään miettimäni kohde, eli Oravaisten kivipuutarha. Noin 20 vuoden ajan Lappiin ajaessa oon aina katsonut, että mitähän siellä on. Nyt pidettiin siellä tauko, istuttiin puutarhassa ja kierrettiin eri puolilta Suomea tuoduista kivistä tehty polku:
On our way back we visited the place that I've been wondering about for some 20 years as we've travelled to Lapland past it. There's a Stone garden in Oravainen with rocks from all parts of Finland. We had a snack break and walked the path:


Stone garden in Oravainen


Kaikki tältä reissulta julkaisemani kuvat ovat täällä - sieltä löytyy yhdeksän muutakin kuvaa. Kuvan oikealla puolella on klikattava nuoli aina seuraavaan. Tervetuloa!
All the photos I published from this trip are here - there are nine new ones in addition to these. You can browse them by clicking the arrow on the right side of each photo. Welcome!8 kommenttia:

 1. 17 klasin pappila, kyllä on reteetä;D
  Kuvat tsekattu, kivipuisto kannattaisi nimetä hämärämmin esim stonehenge, silloin siihen voisi liittää kaikenmaailman maahisia ja jo vain foliohattuisia turreja (uusiosanoista siistein!) olisi läjäpäin ihastelemassa;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpäs on tosiaan näkyvis 17 akkunaa, tosin luult 18. on sen yhden näköesteen takana. Stonehenge oli vaan vähän jo rapistunut, joka kiven vieres oli kyltti kivilajista ja mistä on tuotu, mutta suuri osa kylteistä oli rikki ja kerätty kasaan. Harmi.

   Poista
 2. https://www.youtube.com/watch?v=LjTe4-nrdqo

  Mitä ihmettä sä Timo oikein olet mennyt tekemään näille vihaisille nuorille kun susta on tällainen biisi tehty??? ;DD

  Tämä johdantona kysymykseen mikä on sukunimesi etymologia, eli mistä kotoisin ja mitä tarkoittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas tylyä, kun en muista koko bändiä edes tavanneeni... 🙃

   Tietääkseni tausta menöö näin: talossa oli joskus asunut Ruotsin kuninkaan metsänvartija, ruottiksi siis 'skytte', siitä talon nimi oli suomeksi 'skyttä' ja joku esi-isä oli siihen muutanut ja sillonhan ihmiset nimettiin talon mukaan. Tuos joskus 40-luvulla oli joku pappi sukunimestä vaan raapaassu etu-ässän pois (sedistä yks ja pari serkkua on sen myöhemmin palauttaneet käyttöön). Ja vaikka jokku tykkää, etten oo mistään kotoosin, niin oikiasti oon Kurikasta kotoosin! 😎

   Poista
  2. Pohjanmaan häjyä ja veristä ydintä! Skyttä, Rannanjärvi ja muut hurjat tuloo, akat luikkoin taa ja joka ukolle puukko ynnä puntari kouraan!! Periks ei anneta vaikka portaat särjettäis!!

   Kiitos tästä, tykkään tietää sukunimien taustan, varsinkin jos on vähänkin erikoisempi. Tai sanojen yleensä, olen verbaalikko henkeen ja vereen, sanasta miestä ja sarvesta härkää sano epsanjalainen kun sarvesta sai. Hola!

   Poista
  3. Niin! Hypäkköhön pöyrälle jok'on paree! Min'oon meiltä ja muut on meirän krannista.

   Varmaan kuuntelet sitte kans Aristoteleen kantapäätä?! ^_^

   Poista
 3. On kyllä upea reitti ja niin paljon katsomista! Kelikin näytti retkipäivänänne upealta!

  Kotimaassa riittää kyllä katsomista ja ihan omassa maakunnassakin. Olen jo monta vuotta harrastanut kotimaan matkailua, kun jätin ulkomaan reissut aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi mietittiin yhtä yötä jossain Kokkolas tai matkalla, mutta kun jätettiin se pois, niin sai lähteä vähän kelienkin mukaan. Ulkomaita on ollut kiva tsekkailla, mutta on tämä kotimaanmatkailu vain rennompaa ja helpompaa. Ja tosiaan nähtävääkin riittää!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.