2020-08-15

Saturday Classic - Semmarit

Tämän kertainen Lauantaiklassikko vie meidät Jyväskylän Seminaarinmäelle. Semmarit, eli Seminaarinmäen mieslaulajat on vähän kuin Fork, mutta kuitenkin ihan muuta. Esityksiä on tarjolla harvoin, joten tilaisuuden tullen kannattaa mennä! Showt ovat niin hienoja, että tylsempiäkin kappaleita on kiva kuunnella.

Tällä kertaa en osannut valita yhtä kappaletta, joten mennään monella. Ensimmäisenä Rautavaara-tyylittelyä koskettavilla sanoilla:
The Saturday classic presents today Semmarit i.e. Seminaarinmäen mieslaulajat which is a bit special male choir. Shows are speedy so even a bit standard songs are fun to hear and watch. Words are a big part of Semmarit experience but unfortunately, they are only in Finnish. One sample of their songs in English is here.

This time I couldn't choose just one song so you'll get several for the same price. The first one is of 50s Finnish folk music style:

"Ryhmän musiikki ei ole tavanomaista mieskuorolaulua, vaan rikkoo tarkoituksellisesti kuoromusiikin rajoja, joten sitä on varsin vaikea sijoittaa mihinkään tiettyyn musiikkityyliin. Musiikki juontaa kuitenkin juurensa rockista ja popista.

Kappaleet ovat itse tehtyjä ja syntyvät koko kuoron yhteistyönä. Niissä ei enimmäkseen ole instrumentaalista säestystä, vaan säestys syntyy kuorolaisten omista äänistä. Yksittäisiä soittimia käytetään joissakin kappaleissa tehokeinona."

Toinen esimerkki on Il Divo-henkistä italiaa suomalaisilla sanoilla. Jälleen hauskasti:
"Formed in 1989, the group is known for shunning traditional male choir music, instead singing choir music heavily influenced by rock and roll and pop music. Imaginative props and comedic choreography are also an integral part of their shows.

All songs are composed and regularly polled amongst the group members. Although a primarily vocal-only arrangement, the songs occasionally have an instrumental accompaniment."

The second song is an 'Il Divo' style song with Finnish words that sound italian.

Kolmannessa siirrytään nolonhauskaan viattomaa nuorta miestä odottavaan pettymykseen. Ehkä Lauri teki kaverille käytännön pilan...
The third song tells about a bit simple optimistic guy who trusts Lauri's advice how to hook up with women.

Keikkojen meiningistä saa hyvän kuvan ralliaiheisesta oikein musavideoksi tehdystä Ralli Paavo -kappaleesta:
A good sample of how fun the shows are is this music video about rally:

Viimeisenä kaunis Ylämailla, joka esitetään aina kiltit päällä. 
The last song is a beautiful Scotland Highlands story that they usually perform in kilts.

Tänä vuonna näyttää olevan Semmarien 30v-juhlakiertue, jota korona jo keväältä viivästytti. Syksylle olisi kyllä hieno päästä mukaan.

Muita Lauantaiklassikoita löytyy täältä.
The choir turned 30 years old but their anniversary tour was delayed due to corona so there are gigs coming this Fall. I hope we can participate.

More Saturday classics are here.8 kommenttia:

 1. Huomenta! Olipa hilpeä postaus. Mun pitää kuunnella kaikki linkkisi uudestaan paremmalla ajalla - Semmarit ovat hyviä ja varmasti ottavat yleisönsä. Toinen poikani laulaa Kamarikuoro Addictiossa ja usein käyn heitä kuuntelemassa. Addiction ohjelmisto on tosin vakavampaa, vanhaa musiikkia, mutta joskus heillä on ollut kevyempiäkin esityksiä, esim. lapsille suunnattuja konsertteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi moi Riitta. Tuli tosiaan monta kappaletta, mutta olihan toisaalta Susilla vielä yks enemmän. 😄 Pitääpä muistaa nimi, kun Vaasas on silloin normaaliaikoina vuosittaises kuorofestareis ollut porukkaa eri puolilta, niin ehkä Addictiokin vielä näkyy kun elämä taas normalisoituu.

   Poista
 2. Semmareita ei pahemmin ole tullut kuunneltua, a cappella ja kuorolauluintoni rajoittuvat pelkästään FORKiin.

  Tuo O lo anche oli kyllä hilittömän hauska!

  Naisen kaatoon Kajaaniin :D

  Tämä on kyllä poppoo, joka pitäisi nähdä livenä, uskon, että silloin iskisi.

  Oli muuten komea tuo Ylämailla-biisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fork lähenee valitettavasti loppuaan, joten tämä hyvä sijainen. Etelä-Suomes paremmat mahiksetkin kuin täälä Vaasa. Hyvä että tykkäsit, noi sanoitukset on niiden vahvin puoli. Ja lavaesiintymiset tosiaan vauhdikkaita!

   Poista
 3. Aika vähälle jää täälläkin kuoroharaste=)

  Ekaa kuunnellessa tuli mieleen että eipä ole häävejä solisteja, lopuissa parani. Rakentui tuo kynnys laadulle kun mainitsit Forkin, ihan älyttömän taitavia, Suomessa näitä hyviä kokoonpanoja on enemmänkin käsittääkseni, joku toinen on vähintään yhtä kova maineeltaan, nimenkin muistan varmaan kahden viikon sisään, saattaa mennä kaksi vuottakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kolme ekaa oli eniten mukana sanoitusten (ja lisänä sävel) takia, mutta ymmärrän jos Fork-vertaus nosti odotuksia. Ne on kuitenkin tehneet keikkoja enemmän ammatikseen ja pienes porukas ei voi mennä kenenkään avulla vaan jokaisen pitää osata, nämä hemmot taas tekee tota oman työn ohessa, joten harjoittelua ei niin paljoa. Mutta mun korvaan nää on hyviä.

   Poista
 4. Komeeta laulantaahan tämä on omalla huumorin twistillään! Uppoaa kyllä meikäläiseen. Enkä lähde vertailemaan kehenkään, niin oma tyyli heillä on. Forkin Loviisan konserttiin liput polttelevat taskua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on Forkin liput joulukuulle, piti olla Vaasas jo toukokuus, mutta sattuneesta syystä siirtyi. Vertailu tuli kirjoitettua alkuun oikeastaan SusuPetalia varten, kun on niin kova Fork-fani, mutta se oli ehkä vähän harhaanjohtavaa tosiaan. Mutta jep, Semmarit on kans hyviä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.