2020-09-05

Saturday Classic - Africa

Tämän kertainen Lauantaiklassikko on luultavasti tuttu lähes kaikille. Toton kappale Africa soi usein eri radiokanavilla. 
The Saturday Classic for this week is probably familiar to everybody. Africa by Toto has been playing everywhere and now also here.

Meille tämä on ikimuistoinen laulu: vuorotteluvuoden ekana ulkomaan matkapäivänä posotettiin Etelä-Afrikan läpi kohti Swazimaata mahdollisimman ripeästi, että ehdittäisiin perille majapaikkaan ennen pimeän tuloa. Autossa soi tämä ja Eppujen Sarvikuonojen maa. Hieno reissu ja mahtava vuosi!

Kappaletta hakiessa näkyi outo tapaus - tämä sama kappale Weird Al Yankovichin laulamana, mutta sanoja ei oltukaan muuteltu. Enkkuwikistä Africa-kappaleen sivulta löytyi tietoa tästäkin: koko Weezer bändi on videolla korvattu parodiaksi itsestään.

Toinenkin kiinnostava tieto näkyi, tuolla reissulla toinen pääkohde oli Namibia ja tammikuussa 2019 on rakennettu sinne autiomaahan aurinkovoimalla toimiva laite, joka soittaa tätä kappaletta loputtomasti.

Lisää lauantaiklassikoita täältä.
For us this song has a special meaning: we played this while driving on our first day of the first sabbatical year trip. We were driving fast through South Africa towards Swaziland trying to get there before sunset. We didn't make it but all went well and we had a great trip + even greater year!

While searching this song on Youtube I noticed that it was also a Weezer song sung by Weird Al Yankovich but without altered parody lyrics. The wiki page of the song revealed that it was a kind of parody as all the band members were changed in the video.

Yet another interesting Africa fun fact in wiki: "In January 2019, a sound installation was set up in an undisclosed location in the Namib Desert to play the song on a constant loop. The installation is powered by solar batteries, allowing the song to be played indefinitely." Namibia was our second main destination on that road trip.

More Saturday Classics are here.10 kommenttia:

 1. Tuttu ja sointuva kappale tosiaan, mutta videota en ole aiemmin katsellut. Kuulostaa tieteisleffajutulta tuo aurinkovoimalla alituiseen soiva kappale! Teillä oli hieno vuosi, jota kelpaa muistella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olisi vielä n 25 000 kuvaa sieltä läpikäymättä ja julkaisemattakin... 😊 Hauska nykytaidejuttu tuollainen, Namibia on 2,5x Suomen kokoinen ja asukkaita 2milj jotka suurimmalta osin pohjoisosas, joten siellä riittää lääniä salaisen musakoneen paikaksi.

   Poista
 2. Huhhuh, jostain syystä olen aina kavahtanut tätä kappaletta, anteeksi!!! En vaan tykkää :( Pahoittelen!

  Teille tämä biisi edustaa ihanaa ajanjaksoa elämässänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, kaikille ei kaikki iske. Meillä on jostain syystä tullut Tahroja paperilla inhokiksi, vaikka muuten tykkään Epuista tosi kovaa. Tämä Africa oli toki jo ennenkin lemppari, mutta tuo meidän oma muisto on sen lukinnut lopullisesti.

   Poista
  2. Inhokit eivät ole kovin rationaalisia, olen huomannut. Jostain ei vaan tykkää.

   Minäkin varmaan rakastaisin tätä Africaa, jos olisin tehnyt vastaavanlaisen reissun kuin te!

   Huomasitko muuten ne Queen-vinkit Areenassa blogissani?

   Poista
  3. Niin totta! Molempiin. ^_^
   Hyvä muistutus! Tuli katsottua klassikot vain sen oman postauksen jälkeen ja loppupäivä oli muuta ohjelmaa, joten en tajunnut enää tsekata.

   Poista
 3. Vaikka Toto on mulle normisti liian AOR niintämä biisi on kyllä niin hitti, mahtava fiilis! Hassua että mustimmassa maanosassa soi ikuisesti valkoisten miesten keskiluokkainen rock'n'rollia muistuttava teos, A Morrissette sanois Isn't that ironic?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistinkin, että sulta oli just hiljan kommenteis maininta Totosta tälläsenä lähes liikaa viilaavana bändinä. Tuo on kyllä tosiaan ironista - varmasti sieltä Namibiastakin olis löytynyt jokin hyvä musa ikuisesti soivaksi, mutta onhan tämä sitten taas Afrikan ulkopuolella se kärkinimikappale.

   Poista
 4. Toto ei nyt ihan varsinaisesti ole AOR musaa. Lähes, mutta ei kuitenkaan. Tämä oli niin iso megahitti aikoinaan, että varmasti on tuttu kaikille. Hieno biisi, etenkin jos sen äärelle malttaa rauhoittua ja kuunnella. Toton viilaus johtuu tietenkin siitä että ne on alunperin studiomusikantteja ja tottuneet viilaamaan. Mutta mitäs vikaa puhtaissa soinnuissa sitten on!

  Jäämme odottelemaan niitä 25 000 kuvaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, noi kriteerit onkin mulle aika mutu-tasolla ja en tiä niitä virallisia. 😊 Mun mielestä ei viilaukses oo mitään vikaa, mutta Sujella oli vähän meininkiä, että musasta katoaa särmä, jos on liian puhdasta. Onkohan samaa kuin cd-äänilevy vertailut...

   Mulla tulee näitä kuvia käsiteltyä uusin-edellä ja kun tuohon 2016 jälkeen on tullut paljon kuvia, jotka viä hoitamatta, niin on jääneet sinne roikkumaan. Aikaa ja viitseliäisyyttäkin tarttis.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.