2020-09-19

Saturday Classic - Blinding lights

Musamakuni on pääsääntöisesti jumiutunut 80-luvulle, mutta mukana on jotain vanhempaa + uudempaa. Tämä 'klassikko' (onneksi haasteen määrittely on joustava) on tältä vuodelta, mutta on tosiaan iskenyt itselleni. Siispä lauantaiklassikkona The Weeknd ja Blinding lights:
My taste in music is mostly stuck in the 80's but there's also some older and newer songs that I like. This song is from 2020 so it can't be a 'classic' yet but the rules are not strict and I like it a lot. So... this week's Saturday classic is Blinding lights by The Weeknd:

Kasari paistaa tuossakin läpi, koska wikin mukaan muusikko on sanonut 80-luvun musiikin olleen inspiroivaa.

Hauskana lisänä huomasin videon lopputekstinä tutun nimen ja niinpä tosiaan ohjaaja on suomalainen Anton Tammi, joka on ohjannut muusikon muitakin videoita. Lisäksi tiimissä oli ollut neljä muutakin suomalaista, esim leikkaajana.

Artistin nimikin on Abel Makkonen Tesfaye, mutta tuo keskimmäinen nimi ei taida liittyä Suomeen, koska molemmat vanhempansa ovat muuttaneet Etiopiasta Kanadaan, jossa Abel on syntynyt 1990 Torontossa. Ehkä Etiopiassa oli ollut joku lähetyssaarnaaja Suomesta, koska ainakin Namibian nimiin tuo vaikutti.

Lisää lauantaiklassikoita laidasta laitaan täältä.
The music styles of the 80's are included in this one too as the artist mentions that the music of that era reflects to his music.

I noticed now from the music video that the director had a Finnish name: Anton Tammi and so he really is from Finland. Also at least four other Finns were in the team, for example editing is done by a Finn.

The real name of The Weeknd is Abel Makkonen Tesfaye, where the middle name also sounds very Finnish. But it seems that that's not the case as his parents have moved to Canada from Ethiopia. Abel was then born in Toronto in 1990. Maybe there was a missionary from Finland in Ethiopia as they have affected to names at least in Namibia.

More Saturday classics are here.


14 kommenttia:

 1. Makkonen, päivää! Totta, lähetyssaarnaajien mukaanhan useita lapsia on kastettu.

  Tämä kuulosti jotenkin hirmu tutulta, vaikka olen varma, etten ole tätä kuullut, radio ei ole koskaan päällä. Ehkä se kasarius tuntuu tutulta?
  Ihan ok biisi vaikka autoa ajaessa!

  Onneksi löytyy uusia ja vanhoja klassikoita, se on parasta tässä haasteessa. Ja monipuolinen kattaus vain lisää nautintoa. Itsekin soitan musiikkia aika laidasta laitaan, koska yleensä kuuntelen laidasta laitaan. Päivien fiiliksistä riippuu, minkä valitsee klassikoihin. Vaikka hevi tulee ja vie sydämen, olisi tylsää soittaa sitä joka lauantai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Namibiassa oli suomalaiserityissuhteen mukaan paljon nimetty vanhoilla nimillä, esim yks ministeri oli Toivo-pohjainen...

   Voi kyllä olla muuten, että jokin muukin näitä plimputtelu-hittejä kuulosti aika samalta. Itselleni tuo melodia on se iskevin osa biiseissä.

   Tämä on hyvä haaste, esim MUDia en ollutkaan muistanut pitkään aikaan. 👍

   Poista
 2. Minustakin biisissä oli jotain tuttua, pidin. Mutta video oli mulle turhan raju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo video oli kai vähän jatkoa saman parivaljakon edelliselle, joka oli vielä synkempi. Sanathan ei tuollaiseen viitanneet mun mielestäni, joten jostain se valittu tyyli vain aina tulee.

   Poista
 3. Namibiassa törmää todennäköisesti johonkiin tuhansista Marteista. Ahtisaari tuskin on ihan jokaista alulle laittanut...eh=)
  Tykkään tästä biisistä, vähän samaa hyvyyttä kuin Aviciin biiseissä. Tämä on voittanut vaikka mitä tää biisi/levy ja suomipojalla kävi hyvä tuuri, siis ohjaajalla. ura aukesi kertapläjäyksellä ja huipulle=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mulle oli yllätys noi suomalaiset siellä taustalla, niin se vähitellen Suomikin rupee pärjäämään ihan hissukseen vaan ilman lööppejä. Martti taisi jo silloin olla aika kiltti ja rauhallinen. 😊

   Poista
 4. Biisi oli hyvä ja Siinä oli tosi paljon kasarielementtejä! Kuuntelin tänään myös ison kasan kasaribiisejä ja taitaa olla syksyllä luvassa aikamoista tykitystä ;)

  Klassikon kuminuha taisi hivenen venähtää tämän myötä! Tai sitten ei. Vuonna 2009 olen määritellyt sen näin: https://lepis.wordpress.com/2009/02/11/mista-tietaa-onko-joku-klassikko/. Taisit muistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, kasari on pop! 👍🏻

   En suoraan muistanut tuota määrittelypostausta, mutta oon kyllä lukenut sen ja mieleen oli jäänyt se 'henkilökohtainen klassikko' 😃 monet mun kappaleet menee ehkä sinne kategoriaan.

   Poista
 5. Siinäpä mielenkiintoinen huomio biisivalintojen tekemisestä. Minä soittelen vähän miten sattuu, oikeastaan henkilökohtaiset klassikot ovat vähemmistönä. Saatan valita biisin ihan fiiliksen perusteella ja usein käy että soitan jotain aivan muuta kuin olin ajatellut. Toki biisilista auttaa, mutta sekin tuntuu kasvavan ja soittelen joltain muulta listalta. Mistä lie tulevat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on pitkä biisilista tätä haastetta varten, mutta ainakin puolet on tulleet vähän sen ulkopuolelta milloin milläkin inspiraatiolla (mm. Göstan kuolinvuosipäivä). Välillä toki listaakin, esim Africa on näitä henk.koht suosikkeja, siihen liittyy se oma muisto ja mukava soitella välillä kappaleita, joita Tarja ei inhoa. 😃 Lisäksi koitan pitää vähän tyylien vaihtelua, ettei koko aikaa tulisi yhtä aikakautta tai genreä.

   Poista
  2. Mulla taas on valmiina noita postauksia, tällä hetkellä taitaa olla kuusi kirjoitettua ja ajastettua. Tulee mieleen ajoittain et tää pitää soitaa kun törmää johonkin ja onhan noita kertynyt omalle listalle ihan älyttömästi kun on kuunnellut jo 40 v aktiivisesti, soittanut liki saman verran ja muutenkin pelaillut musan kanssa elämänsä aikana aika paljon. Niitä helmiä sitten teille, oi rakkaat nettipossut<3
   Yritän myös ajoittain vaihdella nälökulmaa ja esim kertoa jostain artistista uran verran, toiset menee silleen ohimennen..että olipas loistava biisi, muutoin tylsää tjms.

   Poista
  3. Tuo etukäteen tekeminen onkin kätevää! Itsellenikin tuo esittely on sitte osa hauskuutta, kun wikiä yms lukiessa löytää kaikkea uutta jännää knoppitietoa vanhasta tutusta.

   Poista
  4. Sinä kun olet si-fin taitaja (suomeksi nööööörtti!!;D) niin muistuuko mieleen tarina missä on sellainen soitin jota soittaessa on tarjkoitus löytää juri se oikea sävelmä sinulle ja kun sen löytää ja soittaa niin pääsee nirvanaan, siis siinä hengellisessä mielessä eli paratiisiin.
   En muista tarinasta muuta ja soittimen nimikin on hukassa mutta ajatelin että jos ei kuuklettaisi vaan vanhanaikaisesti utelemalla:D Muistuuko mieleen?
   Siihenhän me tässä lauantaiklasareissa pyritään, löytämään täydellinen sävelmä joka laittaa sielun soimaan/soi sielussa, miten vaan, kunhan musa jytisee!!!

   Poista
  5. Paljon scifiä oon lukenut, muttei kyllä muistu tollasta mieleen, googletinkin vähän ilman tulosta. Joku oli kerännyt 9 scifi-tarinaa musiikista: https://electricliterature.com/9-science-fiction-fantasy-stories-about-music/ muttei nekään näyttäneet tolta.

   Josset muista enempää avainsanoja haun tueksi, niin ehkä https://www.risingshadow.fi/ sivuston foorumi auttaa? Siä on paljon scifi-harrastajia yhdes paikas, joten joku vois tollasen muistaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.