2020-09-26

Saturday Classic - You can call me Al

Viime kerran kasaritunnelman jatkoksi nyt mennään oikeasti kasarille. Paul Simonin koko ura on klassikkoainesta ja 1986 laulunsa You can call me Al on yksi suurimpia soolohittejään.
After last week's 80's tone we now move to the actual 80's. The whole career of Paul Simon is classic and this 1986 You can call me Al song is one of his biggest solo hits.

Itselleni useimmat kasarihiteistä muistuvat niiden videon kautta ja tässäkin hauska video tekee ison osan musanautinnosta. Chevy Chase on muuten 193 cm ja Paul Simon 160.

Sain vasta nyt wikistä selville laulun taustainspiraation: jossain juhlissa kuuluisa ranskalainen kapellimestari oli sotkenut nimiä ja kutsunut Paulia Al:ksi ja silloista vaimoaan Peggyä Bettyksi.

Lisää lauantaiklassikoita täällä.
I remember most of the 80's hits via their music video and also here it's a big part of musical enjoyment. By the way, Chevy Chase is 193 cm (6'4") and Paul Simon 160 cm (5'3") (USA measuring units are really silly...).

And I didn't know about the background of this song until now: in a party a famous French composer mistakenly call Paul Al and his then-wife Peggy Betty.

More Saturday Classics can be found here.10 kommenttia:

 1. Tosi hauska video, pituuserosta ei tehty ilkeää pilaa, se ei haitannut ollenkaan. Sekä kappale että Paul Simon ovat tietenkin tuttuja. En tiennytkään, että Chevy Chase laulaa! Hänen kohelluskomedioitaan on tullut aikanaan katsottua - ja naurettua massut kipeiksi. Joskus meillä oli joulutraditiona katsoa Criswaldin perhejoulusta kertova jouluelokuva: https://en.wikipedia.org/wiki/National_Lampoon%27s_Christmas_Vacation

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, positiivinen hyvän tuulen video. Chevy taisi tuossa vain availla suutaan ja ääni oli Paul Simonin. Mullakin on muistoissa monta näitä leffojaan, oli sitä omaa tyyliään silloin kasari-ysärillä.

   Poista
  2. Hah, mulle meni täydestä Chevyn laulu :DD

   Poista
  3. Jep, eihän hyvin opetellusta suun availusta voi tietää. 😃 Eikä Paul Simonin ääni kuitenkaan oo mitenkään erityisen persoonallinen.

   Poista
 2. Hahhah, olipa hauska video, en ollutkaan nähnyt sitä aikaisemmin. Hilpeää tuo Simonin kärsivä ilme :D

  Kappale oli kyllä ihan vieras minulle, kasarin hitit ovat heikolla kantimilla tuntemisen kannalta. Letkeää meininkiä tässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä alussakin on hauska, kun Paul meinaa aloittaa laulamisen, mutta Chevy ehtiikin eka. Tavaroita tiputtaa siihen 'pöydälle' parikin ja kaikkea pientä. 😃
   Tuo kappaleen vieraus oli kyllä yllätys, mutta onhan musaa tosiaan niin valtavasti, että kaikkea ei voi kuulla ja se isoin hittiaika menee ehkä ohi aika nopeesti.

   Poista
 3. Hyvä biisi! Onko tää sillä Graceland -levyllä? Tiesin että on pätkä mutta että 160? Elämänjämä..eh...;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuolla levyllä on. Siellä olikin muitakin hyviä, esim The Boy in the Bubble: https://www.youtube.com/watch?v=Uy5T6s25XK4 Lahjakkuus on aikamoisin tiivistynyttä tässä hemmossa.

   Poista
 4. Tämä video on kyllä hilpeä! Olin jo kerinnyt unohtaa. Simon oli aika aktiivinen silloin 80-luvulla soolona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Lepis! Tuo ylle Sujelle mainittu kuplapoikakin oli samalla levyllä ja ihan tarttuva biisi. Ja Garfunkkelin kanssahan olis kans riittänyt klassikoita vaikka kuinka.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.