2020-09-21

Viikon kuva - Yxgärde

Viime viikolla käytiin tutustumassa ekan kerran Yxgärde-puutarhaan Vanhassa Vaasassa. Ihmeteltiin hetken, miksei olla aiemmin siellä käyty, mutta sitä on alettu hoitaa taas vasta 2015, kun oli ollut 40 vuotta hylättynä. Puutarha on perustettu 1907 ja taustaa löytyy yo. linkin takaa.
Last week we visited for the first time Yxgärde garden. We wondered for a moment why we haven't visited there earlier but found out that it's been abandoned for 40 years and the maintenance started again in 2015. The garden was founded in 1907 - more information behind the link above.


The house on the hill


Merkkasin kalenteriin muistutuksen, että mennään katsomaan keväällä kukkaloiston aikaan uudestaan. Tämän käynnin julkaistut kuvat löytyvät alkaen tästä (kuvan oikean reunan '>'-merkkiä klikkaamalla voi selata kuvat).
I made a reminder for the next Spring that we'll check out this place when flowers are blooming again. The other photos of this visit are here (click the '>'-icon on the right side of the photo to open the next one).6 kommenttia:

 1. Oi mikä tupa, tahtoo tahtoo, minun pesä, koti, maja!!!
  nuo, onko ne joonilaiset, pylväät tuossa tullituvaas on hillitön veto arkkitehdiltä, vähän byrokratian ja vallan tunnuksia maalaismaisemaan. Sit se pieni maitolaituri on übeeersöpö<3
  todella kaunis ja rauhallisen fiiliksen omaava paikka, tulee tunne läpi fotostakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosiaan aika klassinen metsämökin tonttu paikka. 😊 Historiikistä ei oikein selvinnyt, että mihin käyttöön talo oli tehty, asuiko se puutarhan perustaja siinä vai mitä.
   Tuossahan oli tosiaan aikoinaan virallisen Vaasan reuna ja merikin aika lähellä, aika jännä että sama Engels, joka suunnitteli vaikka mitä isoa, on jossain välis tuollasia pieniäkin piirtänyt.

   Poista
 2. Jopas on sievä puutarha tupineen! Tosi kiva että tällaisia puutarhoja kunnostetaan ja vaalitaan.
  Kuukkeloin vähän ja tällaista löysin: http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2018/12/etelainen-tullitupa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä yhdessä kuvassa näkyi selkää siitä vanhasta miehestä joka tuota kunnostaa, kertoi tuon olevan kohta Vaasan ainoa puisto, jossa on wc. Tosin sen suunniteltu paikka on nyt kiertänyt kolmessa eri kohdassa ja nyt on takaisin alkuperäisellä kohdallaan... 😄

   Tuo blogi olikin mainio löytö! Kiitos! Pitää laittaa Feedlyyn, kun sitähän näemmä edelleenkin päivitetään.

   Poista
 3. Tunnelmallinen paikka. Keväällä varmaan vieläkin ihastuttavampi.
  Läheltä löytyy paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuolla oli enää vain muutama kukka väreissään, lasketaan ens touko-kesäkuun varaan. 😊

   Näinpä. Vaasassakin uusia paikkoja vielä, vaikka ollaan täällä pian 20v yhdessä kierrelty. On tästä korona-karanteenista hyviäkin puolia tähän lähitienoiden tutuksi tulemiseen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Vastaan jokaiselle!

Thanks for your comment!
I'll answer all of them.

.